Dieet Co Sportditisten

 

Door topsporters, maar ook door recreatieve sporters, wordt vaak veel geïnvesteerd in het beste materiaal: goede schoenen, een zo licht mogelijke fiets, een zo soepel mogelijk wetsuit…. Alles om maar te komen tot het beste resultaat in de training en uiteindelijk in de wedstrijd. 

Gelukkig krijgt, in dit rijtje, voeding de laatste jaren ook steeds meer aandacht. Martine Dogger, sportdiëtist-VSN® bij Dieet & Co, kan je helpen om door middel van de juiste keuzes in de voeding, een bijdrage te leveren aan de beste prestatie en een goede gezondheid.

 

Wat kan een sportdiëtist voor je betekenen?

Een sportdiëtist kan je helpen bij alle vragen die kunnen ontstaan rondom voeding en sport. Denk hierbij aan:

 • Wat moet ik eten en drinken rondom training of wedstrijd?

 • Wat kan ik doen om maag- darmklachten tijdens de wedstrijd te voorkomen?

 • Heb ik supplementen nodig?

 • Speciale sportvoeding, nodig of niet?

 • Hoeveel eiwit heb ik nou eigenlijk nodig?

 • Ik ga voor een wedstrijd naar het buitenland, hoe pak ik daar mijn voeding aan?

 • Hoe zorg ik voor een goed gewicht?

Doordat ik al bijna 25 jaar ervaring heb als reguliere diëtist, waarbij ik me vooral heb mogen specialiseren in diabetes mellitus type 2, oncologie en het FODMAP-dieet bij het prikkelbare darmsyndroom, ben ik in staat (en vind ik het een uitdaging) om vraagstellingen op beide gebieden te combineren! Want zeker ook voor de sporter, die meer uit zijn sport wil halen en te maken heeft met een chronische ziekte of het prikkelbare darmsyndroom, kan een goed sportvoedingsadvies bijdragen aan meer plezier en succes in de sport!

sportvoedingspiramide

Hoe ziet de begeleiding eruit?


Voor het eerste consult stuur ik je een vragenlijst toe om in te vullen en mee te nemen naar de eerste afspraak, daarmee kunnen we snel aan de slag. Tijdens het eerste consult, dat ongeveer een uur duurt, wil ik je vraag/probleem duidelijk krijgen en samen gaan werken aan een oplossing van je probleem. Dit wordt zeker geen standaardadvies, want ik neem, na het intakegesprek, de tijd om wetenschappelijke richtlijnen en inzichten te vertalen in een praktisch advies dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Ik wil je helpen om op een verantwoorde manier je persoonlijke doel te bereiken. Praktisch, duidelijk en op basis van wetenschappelijke onderbouwing.

Na dit eerste gesprek volgt, afhankelijk van de vraag, meestal in ieder geval 1 vervolgconsult van 30 minuten, om de gegeven adviezen en resultaten te evalueren. Is, na dit consult, je vraag naar tevredenheid beantwoord dan ronden we het hierna af. Maar wanneer je goed wilt blijven inspelen op veranderingen in je situatie, is het soms nodig om meer afspraken te maken, dat gebeurt altijd in overleg.

 

Wat krijg je vergoed?

Wanneer je een verwijzing van een arts hebt of wanneer er een medische indicatie is, wordt dieetadvisering vanuit de basisverzekering vergoed voor 3 uur per jaar, dit wordt rechtstreeks aan de verzekeraar gefactureerd. Kijk voor meer informatie op onze pagina over vergoedingen.

 

Groepsvoorlichting en andere activiteiten

Naast individuele sportvoedingsadviezen, kan ik ook langskomen op je sportvereniging voor een presentatie over sport & voeding of is een kookworkshop mogelijk. Ook het schrijven van artikelen op het gebied van sport & voeding vind ik leuk om te doen:

Artikel Langlaufmagazine 2016-2017

Blog op de site van Open Water Swimming Club

Neem hierover vrijblijvend contact op via onderstaande contactmogelijkheden.

  

Waar vind je de sportdiëtist?

Je kunt terecht tijdens de reguliere spreekuren op de volgende locaties:
 • Geboortecentrum Den Helder, H.A. Lorentzstraat 63, Den Helder
 • Gezondheidscentrum De Schooten, Vrede & Vrijheid 26, Den Helder
 • Fysiofit Wieringen, Koningin Wilhelminalaan 2b, Hippolytushoef
 • Fysiotherapie Muda, Anna van Saksenstraat 58, Noord-Scharwoude
 • 4AnyBody, Huisweid 9a, Warmenhuizen

Maak een afspraak via 085-4884700, of via ons contactformulier

 

 Aangesloten bij:

sportdietetiek logo  Olympisch netwerk Noord Holland