SMARTsize Me bij Dieet & Co

 

Heb je overgewicht en wil je afvallen? Misschien weet je zelf heel goed wat je moet doen om een aantal kilo's kwijt te raken, dat is meestal niet het probleem. Ieder dieet heeft effect. Het probleem ontstaat pas bij het volhouden van het gewichtsverlies en daarvoor is een verandering in gedrag nodig.

 

1001004011286149

Wat is SMARTsize Me?

Smartsize Me is een wetenschappelijk onderbouwde afvalmethode. Het leert mensen hoe zij stap voor stap hun eetgewoonten kunnen veranderen waardoor zij minder gaan overeten.

Dieet & Co werkte in 2016 mee aan een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam naar het effect van SMARTsize in combinatie met dieetbegeleiding door een diëtist.

Nu het onderzoek is afgelopen, willen we hier graag mee doorgaan.

 

Waar bestaat de behandeling met SMARTsize Me uit?

Persoonlijke intake met uw diëtist: Tijdens een intakegesprek zal de diëtist een aantal gegevens navragen en worden lengte, gewicht en middelomtrek gemeten. Verder zal worden gekeken naar je doelen in het SMARTsize Me-programma.

Online interactieve website: SMARTsize online: Na het intakegesprek kun je zelfstandig aan de slag met de interactieve website www.smartsize.nl Op deze website lees je informatie over portiegroottes en leer je door middel van testjes en video’s wat je kunt verbeteren.

Boek SMARTSIZE ME:  Je ontvangt het boek “SMARTSIZE ME; Een slimme manier om maat te houden” (Uitgeverij Scriptum). Gezondheidswetenschappers Ingrid Steenhuis en Maartje Poelman laten, samen met verandermanagementexpert Wil Overtoom zien hoe de hedendaagse omgeving je eetgewoonten negatief beïnvloedt en hoe je dit kunt veranderen. Door middel van oefeningen ontdek je verbeterpunten voor je voeding.

Kookworkshops door een diëtist: Je diëtist zal je uitnodigen voor een drietal kookworkshops. Tijdens deze workshops die in Schagen worden georganiseerd, ga je samen met andere deelnemers gerechten koken. Je leert technieken en vaardigheden om recepten zo klaar te maken dat ze minder energie bevatten en bovendien lekker zijn.

Homescreener: De homescreener is een praktisch hulpmiddel dat gebruikt kan worden om in kaart te brengen welke factoren in de thuisomgeving invloed hebben op de hoeveelheid die wordt gegeten. De screener geeft onder andere concrete feedback op de voorraad van voedingsmiddelen en tips om de indeling van die voorraad te verbeteren.

Persoonlijke consulten met de diëtist: Nadat je SMARTsize hebt afgerond, ga je weer naar de diëtist voor individuele begeleiding. De behandeling zal verder ingaan op wat je hebt geleerd tijdens het SMARTsize programma en je verder helpen bij het afvallen en behouden van gewicht.

 

Wat zijn de kosten van het SMARTsize Me-programma?

De individuele afspraken met de diëtist worden vergoed door je zorgverzekeraar. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat ten koste van het eigen risico. De kosten voor de kookworkshops en het boek worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en bedragen € 95,00.

 

Ervaringen met SMARTsize Me

Een van de deelnemers aan de eerste SMARTsize Me-groep, Marjolein Eijkman schrijft hierover een column in het Noord-Hollands Dagblad.

Via onderstaande links zijn deze columns te lezen:

Column NHD 08-01-2016 Ga eens even opzij!

Column NHD 15-01-2016 Niet voeren a.u.b.

Column NHD 22-01-2016 Duivelse bodemdrift

Column NHD 29-01-2016 Gezwicht voor snaaizucht

Column NHD 05-02-2016 De broekriem kan strakker

Column NHD 12-02-2016 Niet elke dag wegen!

Column NHD 19-02-2016 Vinger op de zere plekken

Column NHD 26-02-2016 De goden verzoeken

Column NHD 04-03-2016 Ik ben geen afvalbak!

Column NHD 11-03-2016 Tien kilo in twaalf weken

Column NHD 18-03-2016 Mama eet sla

Column NHD 25-03-2016 Op naar de volgende tien

 

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Dieet & Co.

Meer informatie is ook te vinden op www.portiecoaching.nl