Afvallen met SMARTsize me

 

Inmiddels hebben we een half jaar ervaring met onze nieuwe begeleidingsmethode SMARTsize me. En we zijn enthousiast! De combinatie van praktisch aan de slag tijdens de kookworkshops en individuele gesprekken met de deelnemers is heel goed. Tijdens de kookworkshops worden technieken en vaardigheden geleerd om recepten zo klaar te maken dat ze minder energie bevatten en bovendien lekker zijn. We horen regelmatig terug dat de recepten in de smaak vallen en ook thuis nog eens worden gemaakt. Daarnaast zijn de workshops ook nog eens erg gezellig.

Het boek SMARTsize me laat zien hoe onze omgeving je eetgewoonten beïnvloedt en hoe je hier mee om kunt gaan. Door de deelnemers wordt over het boek gezegd: “het leest lekker weg”, “heel herkenbaar”, “ik ben me er door het lezen van het boek bewust van geworden wat ik echt eet”.

 

Tijdens de individuele gesprekken bespreken we de theorie en praktijk van terugval en hoe gedragsverandering op lange termijn is vast te houden. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de methode. Afvallen is de meeste mensen meestal al vaker gelukt, afgevallen blijven blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

Marjolein is journalist en deelnemer van de eerste groep. In haar laatste column kun je haar en onze ervaringen nog eens lezen.

Op dit moment is de derde groep deelnemers bezig met het individuele gedeelte en de kookworkshops. Na de zomer starten we weer met een volgende groep. Wil je afvallen en ben je bereid om je eetgewoonten onder de loep te nemen en te veranderen? Ga je voor blijvend resultaat? Meld je dan aan voor SMARTsize me. De kookworkshop-avonden zijn vooralsnog gepland voor donderdag 15 september, 20 oktober en 17 november.

Wat zijn de kosten van het SMARTsize Me-programma?
De individuele afspraken met de diëtist worden vergoed door je zorgverzekeraar. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat ten koste van het eigen risico. De kosten voor de kookworkshops en het boek worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en bedragen € 95,00.
 

In dit filmpje meer informatie over het SMARTsize-programma:

 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via