Begeleiding diëtisten beperkt zich niet tot hulp bij afvallen

Begeleiding diëtisten beperkt zich niet tot hulp bij afvallen

Zorgorganisatie Omring biedt sinds vorig najaar geen diëtetiek meer aan. De Omringdiëtisten in de Kop van Noord-Holland en op Texel, Martine Dogger en Mariska Rinkel, hebben de handen ineen geslagen en zijn zelfstandig doorgegaan onder de naam Dieet & Co - diëtisten en consultants. Zij houden spreekuren op diverse locaties in de hele Kop en op Texel.

"Voeding beïnvloedt je gezondheid. Door gezond te eten, voel je je beter, voorkom je ziekten en versnel je het herstel tijdens of na ziekte. Met een gezonde voeding heb je grip op je gezondheid. Die kans laat je toch niet liggen?” Deze tekst van Dieet dit Dieet dat is Martine en Mariska op het lijf geschreven.

Martine en Mariska, die beide de Hbo-opleiding Voedingskunde & Diëtetiek volgden, werken alle twee al jaren als diëtist. Zij begeleiden kinderen en volwassenen met gewichtsproblemen maar ook bij klachten en aandoeningen waarbij voeding een rol speelt zoals voedselallergieën en maag- en darmklachten. "Cliënten worden verwezen door bijvoorbeeld de huisarts of specialist, maar kunnen zich ook zelf bij ons melden voor advies of begeleiding."

 “Iedereen is anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en medische situatie heeft jouw lijf andere behoeften dan die van de mensen in je omgeving. Een peuter heeft bijvoorbeeld iets anders nodig dan iemand die zwanger of ziek is”.

De behandeling is zoveel mogelijk afgestemd op de doelen van de cliënt. "Het is niet altijd gemakkelijk om dieetrichtlijnen te vertalen naar je eigen situatie. Wij helpen daarbij op een praktische en duidelijke manier met gezond eten als uitgangpunt", aldus Mariska en Martine.

Dieet & Co houdt spreekuren op vaste locaties in Den Helder, Julianadorp, Hippolytushoef, Anna Paulowna, Schagen, Texel en Heerhugowaard. Er wordt gewerkt op afspraak.

Consultants

Dieet & Co biedt meer dan alleen persoonlijk voedingsadvies. Als consultants geven we voedingsvoorlichting op scholen en kinderdagverblijven. We adviseren gemeenten en bedrijven bij het opzetten en uitvoeren van hun gezondheidsbeleid. Daarnaast verzorgen we ook scholingen aan gezondheidsprofessionals en leerkrachten.

 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via