Dieet & Co met leerlingen Clusius College op bezoek bij Albert Heijn

Leerlingen van het Clusius College brachten maandag een bezoek aan supermarkt Albert Heijn in Schagen voor een SUPERMARKTSAFARI. Het bezoek stond in het teken van de praktijkles van keuzemodule Voeding.

Edwin Hart, locatiemanager Albert Heijn, heette de 3e jaars VMBO leerlingen en docent Wouter Keppel welkom.

Onder begeleiding van Dieet & Co diëtist Mariska Rinkel gingen de leerlingen in tweetallen aan de slag. De ondertitel van de safari is: Overleef jij de voedseljungle? Met bijna 20.000 producten in een gemiddelde supermarkt is het een hele klus om een gezonde keuze te maken. De leerlingen kregen opdrachten over onder meer: hoeveel groente is nodig per dag en hoeveel eet je zelf? Zit er daadwerkelijk in het product wat er op de verpakking staat? Hoe kun je snel zien of iets een gezonde keuze is?

De leerlingen gingen met waardevolle informatie, meer kennis over voeding en tips voor het eigen eetpatroon weer terug naar school. Daar werd de praktijkles afgesloten met het zelf maken van pindakaas. Een heerlijk broodbeleg wat door de leerlingen niet altijd als een gezonde keuze werd genoemd maar waarvan ze nu beter weten.

PS Maak ook zelf pindakaas!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via