Dieet & Co zorgt voor een veilige verzending van uw gegevens

 

Steeds meer contact tussen zorgverleners en hun cliënten en zorgverleners onderling, verloopt via de digitale snelweg. Een snelle en efficiënte manier van communiceren, die de snelheid van de zorg alleen maar kan verbeteren.

Het communiceren via e-mail is echter niet zonder risico: hoe weet je zeker dat je bericht terecht komt bij de persoon voor wie het bedoeld is? Wanneer dat bericht gegevens bevat over je behandeling is het zeker niet de bedoeling dat dit bij de verkeerde ontvanger terecht komt.

Ook is het voor mensen met minder goede bedoelingen soms kinderlijk eenvoudig om in te breken in een slecht beveiligd computersysteem, waardoor gegevens op straat komen te liggen.

Per 1 januari zijn de regels met betrekking tot het verzenden, ontvangen en bewaren van cliëntgegevens aangescherpt. Reden voor Dieet & Co om nog eens goed te kijken naar alle stappen die wij zetten om de medische gegevens van onze cliënten te beschermen:

  • Voor het verzenden van cliëntgegevens naar andere zorgverleners, denk hierbij aan een rapportage naar de huisarts of een mailoverleg met een fysiotherapeut of logopedist, maken wij gebruik van een beveiligd mailsysteem, Zorgring.
  • Onze cliëntendossiers zijn opgeslagen in een beveiligd cliëntenadministratiesysteem, Intramed.

Communicatie met cliënten gebeurt echter vaak nog via het gewone emailverkeer en dat kan voor onveilige situaties zorgen. Voor het communiceren met cliënten hebben we daarom een pakket aangeschaft waarmee we op een veilige manier kunnen mailen met cliënten.

Wanneer je onder behandeling bent bij Dieet & Co, kan je diëtist je in overleg uitnodigen om gebruik te gaan maken van dit beveiligde communicatiemiddel, JPO Cliëntenlogin. Deze uitnodiging ontvang je via je gewone mailadres, daar kun je een link aanklikken en vervolgens met een wachtwoord inloggen. Wanneer je diëtist je iets toestuurt waar behandelgegevens in staan, zal dat via deze weg gaan en wanneer jullie overleg hebben over de behandeling, gaat dit ook via deze weg. Het afzeggen van een afspraak kan nog wel via de gewone weg verlopen.

Op deze manier verloopt onze communicatie via de wettelijk vereiste wegen en kunnen we dus veilig blijven communiceren.

Heb je al een inlogcode voor de clientenlogin? Log dan in via onderstaande link:

 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via