Diëtisten uit Hollands Kroon samen aanwezig bij Samenloop voor Hoop

 

In het weekend van 4 en 5 juni werd in Wieringerwaard de Samenloop voor Hoop Hollands Kroon georganiseerd.

Samen Loop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten.

Dieet & Co heeft samen met drie diëtistenpraktijken, actief in de gemeente Hollands Kroon, voor dit evenement de krachten gebundeld om bezoekers en deelnemers te informeren over Voeding & Kanker, preventief en tijdens behandeling. In de vorm van een lezing over Voeding & Kanker en een prachtige Foodtruck, mogelijk gemaakt door Nolte Opslagsystemen.

 
Voeding & Kanker

Goede voeding is voor iedereen belangrijk maar zeker ook voor mensen met kanker. Als gevolg van de ziekte heeft het lichaam behoefte aan extra voedingstoffen, met name aan energie en eiwitten. Verminderde eetlust, misselijkheid, spanning of bijwerkingen van de behandeling kunnen er echter voor zorgen dat het niet lukt om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. Op dat moment kan een goed advies van de diëtist helpen bij het werken aan een betere voedingstoestand.

Hoewel de kans op het krijgen van kanker voor een groot deel helaas nog wordt bepaald door factoren die we (nog?) niet kunnen beïnvloeden, is inmiddels wel duidelijk geworden dat een gezonde leefstijl 30% van alle kankergevallen kan voorkomen. Bij een gezonde leefstijl hoort ook een gezonde voeding en een gezond gewicht. Ook hierbij kan een diëtist een praktisch toepasbaar advies geven en helpen om dit advies in praktijk te brengen. Klik hier voor de leefstijladviezen voor de preventie van kanker.

Dankzij een aantal enthousiaste sponsoren konden deelnemers en bezoekers kennismaken met diverse producten die kunnen worden gebruikt wanneer er meer voeding nodig is dan iemand kan binnen krijgen. Denk hierbij aan speciale dieetvoedingen, gewone producten die verrijkt zijn met extra eiwit en gewone producten uit de supermarkt die een bijdrage kunnen leveren.

De volgende sponsoren hebben deze informatiestand van de samenwerkende diëtisten uit Hollands Kroon mede mogelijk gemaakt: Nutricia Medische Voeding, Abbott Nutrition, Fresenius Kabi, Carezzo, Innopastry, Arla en Deka Markt Middenmeer.
 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via