Het is zomer! Drink water!

Het is zomer! Drink water!

De temperaturen worden aangenamer, we hebben vakantie. Voldoende drinken is nu niet zo moeilijk. Wil je een gezonde keuze maken: drink dan water!

Water is gezond en “infused” water is de nieuwste trend!

Aan water drinken zitten veel voordelen:

  • Het is goedkoop.
  • In Nederland overal uit de kraan te halen en ook op straat zijn steeds meer watertappunten te vinden (ook in Den Helder, Schagen en Heerhugowaard).
  • Er zit niets in (geen suiker, geen energie).
  • Water is de beste dorstlesser.
  • Water reinigt je lijf en is goed voor je huid.
  • Voldoende water drinken is belangrijk bij afvallen en water past eigenlijk in elk dieet.

Met zoveel voordelen zou je denken dat iedereen water drinkt. Dat is helaas niet waar. We kiezen nog steeds voor aanmaaklimonade, frisdrank en vruchtensap.

Deze dranken zijn verre van gezond. Frisdrank, zoals cola en sinas bijvoorbeeld, bestaat voornamelijk uit water en suiker met een kunstmatig smaakje. Vruchtensap lijkt vaak wel wat gezonder maar is (net als frisdrank) suikerwater. In een flink glas frisdrank of vruchtensap zitten omgerekend al snel 4-5 klontjes suiker. Die appel of die sinaasappel kun je dus beter gewoon opeten. De light-varianten bevatten minder of geen suiker maar daar zijn zoetstoffen aan toegevoegd om toch een zoete smaak te krijgen.

Water drinken dus!

Saai? Helemaal niet. Zeker niet als je het water een smaakje geeft met fruit, groente en kruiden. Je kunt dit thuis in een sapkan doen of in een waterfles met fruitfilter die je ook mee kunt nemen en die ervoor zorgt dat de smaakmakers niet in je water terecht komen.

Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld:

  • Aardbeien, limoen, komkommer en munt
  • Watermeloen en kiwi
  • Sinaasappel en rozemarijn

Kan of fruitfilter vullen met ingrediënten die je lekker vindt, water erbij, een paar uur in de koelkast en je hebt een heerlijke verfrissende dorstlesser.

Een waterfles met fruitfilter kun je bestellen via: www.waterflesmetfruitfilter.nl

Als je aangeeft dat je bestelt via Dieet & Co krijg je 10% korting op 1 fles (in plaats van pas bij 3 flessen).

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via