Ik Lekker Fit Schagen

 

Gemeente Schagen vindt het belangrijk dat de jeugd opgroeit in een gezonde samenleving. Schagen is dan ook al sinds 2014 aangesloten bij JOGG. Daarnaast heeft de gemeente voor de komende jaren budget vrijgemaakt voor een aantal initiatieven gericht op kinderen op de basisschool. Een van die initiatieven is Ik Lekker Fit Schagen. Dit programma wordt uitgevoerd door Team Sportservice Schagen, Dieet & Co en GGD Hollands Noorden.

Ik Lekker Fit bestaat uit 5 onderdelen die worden uitgevoerd door GGD Hollands Noorden en Dieet & Co. De coördinatie is in handen van Team Sportservice Schagen.

dieetenco Ik Lekker Fit2

  1. Op de basisschool krijgen alle kinderen jaarlijks twee voedingslessen van een van onze diëtisten. Tijdens deze lessen leren kinderen op een leuke, positieve manier wat eten kan doen voor je lichaam en hoe je gezond kunt eten. Daarbij gaan we proeven en eten.

  2. Aansluitend op het bezoek van het 5/6-jarigen gezondheidsonderzoek bij de jeugdgezondheidszorg, hebben jij en je kind de mogelijkheid om met de diëtist in gesprek te gaan over gezond eten en drinken. Handige tips en informatie over gezonde voeding maakt samen eten leuk en lekker.

  3. De Gezonde School adviseur, dit is een verpleegkundige van de GGD, gaat scholen begeleiden die volgens de landelijke Gezonde School-aanpak aan de slag gaan met één of meerdere gezondheidsthema’s. Op deze manier wordt gezondheid op elke school belangrijk!

  4. Op het reguliere basisonderwijs krijgen alle 8-jarigen in de gemeente Schagen een extra meting lengte en gewicht Deze meting vindt plaats op school door een doktersassistente van de GGD.

  5. De ouders krijgen een workshop aangeboden over gezonde leefstijl. Deze workshops worden gegeven door een van onze diëtisten samen met een opvoedondersteuner van de GGD.

Door verschillende activiteiten leren kinderen en hun ouders/verzorgers nog beter wat er nodig is om hun leefstijl gezonder te krijgen. Met als doel fitte en blije kinderen!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met een van onze diëtisten? Neem dan contact met ons op. Een afspraak maken kan via ons telefoonnummer 085-4884700, via email of via ons contactformulier. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf.