Mijn kind wil niet eten, wat nu?!

“Ze overleeft op boterhammen met chocopasta, dat kan toch niet gezond zijn.”
“Door ‘zijn drukke hoofd’ vergeet hij te eten, hij doet het niet met opzet, maar zijn gewicht is nu echt te laag”
“Haar ontlasting is de laatste tijd wel erg hard. Kan het aan haar eten liggen?”

Dit zijn enkele openingszinnen van ouders als ze langskomen voor voedingsadvies voor hun kind. Als je kind niet (gevarieerd) wil eten, kun je je daar als ouder flink ongerust over maken: krijgt mijn kind wel voldoende voedingsstoffen binnen om goed te kunnen groeien.

Wellicht heb je al van alles uitgeprobeerd om je kind aan het eten te krijgen: lief, met spelletjes of door te onderhandelen. Of misschien word je eens flink boos en zou je je kind wel willen dwingen om te eten of dreig je met straf. Kortom etenstijd kan dan omslaan in een etens-strijd: hoe krijg ik mijn kind aan het eten?

Eind 2017 heeft Mariska de opleiding “Anders kijken naar kritische eters” gevolgd en werkt nu met het programma Kritische Eters van de kinder(di)eetcreatie. De kracht van deze methode ligt in de creatieve en kindvriendelijke manier waarbij je kind betrokken wordt om zelf aan de slag te gaan met het eten. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is… Zo helpen onze eethelden je kind op weg om een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. De kinderdiëtist maakt met de materialen van de Kinder(di)eetcreatie een advies op maat en houdt rekening met de wensen, behoeftes en gewoontes van jullie kind en jullie gezin. Ieder kind is ten slotte uniek!

Neem ook gerust eens een kijkje op www.kinderdieetcreatie.nl… en maak daar kennis met Spitsefrits, Feeframboos en Karelkool of kijk eens bij de familie ‘Hap Snap’!

 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via