Twee nieuwe collega's bij Dieet & Co!

Dieet & Co heeft dit jaar twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen; Anna van den Berg en José Oudejans. Hieronder stellen zij zich graag aan jullie voor:

Anna van den Berg

dieetenco AnnaHoi! Sinds half januari ben ik met veel plezier als diëtist werkzaam bij Dieet & Co voor de locaties Den Helder (Apotheek Zuiderhaaks), Schagerbrug (Huisartsenpraktijk Dr. Glorie) en Anna Paulowna (gezondheidscentrum “de Ontmoeting”). Daarnaast kom ik bij mensen thuis wanneer zij niet in staat zijn om naar een locatie toe te reizen. Mijn passie voor voeding is thuis ontstaan, bij mijn moeder in de keuken, en is uitgegroeid tot een baan als diëtist. De invloed van voeding op onze gezondheid vind ik fascinerend en werkt in mijn ogen motiverend. Het veranderen van voedingsgedrag kan behoorlijk lastig zijn en wanneer nieuwe bepalingen een verbetering in de gezondheid laten zien, geeft dit positieve energie om verder te gaan met het nieuwe voedingsgedrag. Het zijn de succeservaringen die ik gebruik om mijn dieetbehandeling in de goede richting te leiden. Iedereen is anders en daardoor geef ik advies op maat, aangepast aan de eventuele ziekte(s) en/of aandoening(en). Dit maakt het werk heel veelzijdig.

Naast Dieet & Co, geef ik namens een ander bedrijf groepsvoorlichting aan mensen die een bariatrische operatie willen ondergaan en nog niet aan de eis van de zorgverzekeraar kunnen voldoen. Deze doelgroep komen we bij Dieet & Co ook steeds vaker tegen en heeft op een of andere manier mijn interesse gevangen. Het effect van de operatie kan zo groot zijn als de patiënt een grote interne motivatie heeft en goed begeleid wordt in het hele voor- en natraject. Maar dit is natuurlijk niet de enige doelgroep die ik behandel. Mensen met onder- of overgewicht, diabetes, hypertensie, hypercholesterolemie, darmklachten, COPD en niet al te complexe voedselovergevoeligheid kunnen met hun vragen bij mij terecht.

 

José Oudejans

dieetenco JoseHallo allemaal! Sinds maart ben ik als franchisenemer gestart bij Dieet & Co op twee nieuwe locaties; Spierdijk en Obdam. In Obdam bij Sportstudio de Boer en in Spierdijk bij de huisartsenpraktijk. Momenteel wordt de kerk in Spierdijk verbouwd tot een gezondheidscentrum, hier zal ik vanaf het najaar naar toe verhuizen om spreekuur te gaan houden. Daarnaast sta ik open om huisbezoeken af te leggen of om op andere locaties te werken.

Sinds 2012 ben ik afgestudeerd als diëtist en heb ik vooral werkervaring op gedaan in diverse zorginstellingen; zowel in het ziekenhuis, als in het verpleeghuis met revalidatie -, somatische- en psychogeriatrische afdelingen maar ook als diëtist bij de mensen thuis waarvoor het moeilijk is om op spreekuur te komen. Omdat ik graag meer kennis wilde vergaren heb ik na een aantal jaar gewerkt te hebben ervoor gekozen om de master Gezondheidswetenschappen te volgen, deze heb ik vorig jaar afgerond. Naast diëtist mag ik mijzelf ook gezondheidswetenschapper noemen en ben goed op te hoogte van alle ontwikkelingen in het vakgebied en zijn mijn adviezen wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en post-HBO cursussen om mijn kennis up-to-date te houden.

Als diëtist ben ik specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid. Mijn passie voor sport en voeding was altijd al aanwezig maar sinds ik mijn eigen bedrijf gestart ben en op mijzelf ben gaan wonen, is dit alleen maar meer aan het groeien! Ik vind het een uitdaging om mensen met voedingsadviezen te helpen om gezondheidsklachten te verminderen, zorgen dat een behandeling beter aanslaat of dat iemand zelfs beter wordt! Of het nu gaat om overgewicht, ondergewicht/ondervoeding, sportprestaties verbeteren, voeding bij kanker of diverse andere ziektebeelden, ik help u graag verder.

 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via