Waarom aan de slag met "Ik Lekker Fit Schagen"?

 

Met IK LEKKER FIT werk je op een gemakkelijke manier aan gezondheid op school. Dat doen we samen. Ouders, leerkrachten, GGD Hollands Noorden, Team Sportservice Schagen, Dieet & Co en niet in de laatste plaats de leerlingen.

Momenteel doen in de gemeente Schagen al 20 scholen mee aan Ik Lekker Fit, allemaal op hun eigen manier. Lees hier de ervaring van de directeur van de Regenboog in Stroet.

“ Wij doen in 2020-2021 graag weer mee, net zoals de afgelopen 2 jaar.

We hebben het als erg waardevol ervaren en de lessen van de diëtist waren geweldig! ”

 

dieetenco Ik Lekker Fit2Waarom aan de slag volgens het concept van Ik lekker Fit Schagen?

 

Een leefstijlprogramma zoals IK LEKKER FIT SCHAGEN levert leerlingen, ouders, leerkrachten en school veel op:

Leerlingen

Leerlingen  die gezond zijn, zitten vaak ook lekkerder in hun vel. Dit draagt bij aan betere schoolprestaties. Leerlingen maken makkelijker een gezonde keuze en hebben daar ook later in hun leven iets aan.

Ouders

Ouders kunnen bewust kiezen voor een school die een gezonde leefstijl belangrijk vindt en daar extra aandacht aan besteedt. Gezond gedrag wordt dan niet alleen thuis maar ook op school gestimuleerd. Dat maakt het voor ouders makkelijker om hun kinderen gezond op te voeden. Met hulp van IK LEKKER FIT zijn hun kinderen beter in staat zijn om gezonde keuzes te maken.

Leerkrachten

De lessen over gezond eten worden gegeven door diëtisten van Dieet & Co. Het kost de leerkracht geen extra tijd om de lessen voor te bereiden. Doordat leerlingen beter in hun vel zitten, verloopt het leerproces beter. Dat vraagt minder energie van de leerkracht. 

School

Als de school actief meedoet aan Ik Lekker Fit laat je zien dat je school gezondheid belangrijk vindt. Zo onderscheidt je je als een school die een gezonde leefstijl bevordert. Een gezonde leefstijl van leerlingen is een gedeelde verantwoordelijkheid van school en ouders. Actief deelnemen aan Ik Lekker Fit kan helpen om de ouderbetrokkenheid te versterken.

Onderdeel van IK LEKKER FIT is extra budget voor ondersteuning door de GGD bij het worden van een gezonde school en met deelname aan IK LEKKER FIT  voldoe je als school aan de pijlers educatie en signalering om een Gezonde School te worden.

Nog eens nalezen wat IK LEKKER FIT SCHAGEN is? In dit artikel lees je alles over de 5 onderdelen van Ik Lekker Fit

Enthousiast? Neem gelijk contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met een van onze diëtisten? Neem dan contact met ons op. Een afspraak maken kan via ons telefoonnummer 085-4884700, via email of via ons contactformulier. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf.