Welke mindset heb jij?

 

Je mindset is van invloed op je leerhouding en daarom heeft je mindset invloed op gedragsverandering. Er zijn 2 soorten mindsets: een vaste (fixed) mindset en een groei mindset. Iemand die handelt vanuit een vaste mindset probeert problemen te vermijden uit angst om te mislukken en iemand die handelt vanuit een groei mindset beschouwt problemen als kansen om van te leren en om te ontwikkelen. In welke mindset herken jij jezelf het meest? Geef je op als het een tijdje tegen zit? Vind je het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan? En hoe vind jij het als je ongevraagd feedback krijgt? Doe je er wat mee of negeer je het? Mag je van jezelf om hulp vragen?

Iedereen heeft beide mindsets in zich, maar vaak heb je wel wat meer van de ene dan van de andere in je. Het komt ook voor dat je in sommige situaties vanuit een vaste mindset handelt en in andere situaties vanuit een groei mindset. Je mindset wordt bepaald door de overtuigingen die je hebt over je intelligentie, vaardigheden en kwaliteiten.

 

Vaste mindset

 

Iemand met een vaste mindset is ervan overtuigd dat kwaliteiten vaste eigenschappen zijn, en dat deze eigenschappen verantwoordelijk zijn voor het hebben van succes. Je zou geboren zijn met een pakket van kwaliteiten en je kunt niets bij leren. “Zo ben ik nou eenmaal” of “dat kan ik niet” zijn uitspraken die echt bij een vaste mindset horen. Iemand met een vaste mindset ervaart kritiek als een vorm van falen en gaat niet graag nieuwe uitdagingen aan uit angst om te falen. Kwetsbaarheid wordt gezien als zwakte en iemand met een vaste mindset zal niet graag om hulp vragen. Deze persoon durft niet altijd zichzelf te zijn. Met deze mindset wordt het lastig om jezelf verder te ontwikkelen waardoor je minder bereikt dan mogelijk is.

 

Groei mindset

 

Mensen met een groei mindset geloven dat kwaliteiten, intelligentie en persoonlijkheid niet vast staan, maar dat je je verder kunt ontwikkelen door te leren en ervaringen op te doen. Mensen met deze mindset geloven erin dat ze invloed hebben op hun ontwikkeling door er moeite voor te doen en ze zijn vaak veel bezig met nieuwe dingen bijleren. Ze durven meer zichzelf te zijn en zien kwetsbaarheid als een kracht in plaats van een zwakte.

Je kunt je voorstellen dat je met een groei mindset waarschijnlijk beter kunt omgaan met de teleurstellingen en tegenslagen die voorkomen bij gedragsverandering dan wanneer je vanuit een vaste mindset handelt. In welke mindset herken jij jezelf het meest?

 

Mindsets zijn veranderbaar

 

Vanuit een groei mindset kom je verder. Dan geloof je namelijk dat je alles in je hebt om te groeien. Je geeft dan niet op bij tegenslagen, je bent bereid om ervoor te werken en bent zelfs in staat om te leren van het succes van anderen. Het is goed om je te beseffen dat er 2 mindsets zijn en het goede nieuws is dat je een groei mindset kunt trainen! Het heeft te maken met onze hersenen. Je kunt je hersenen zien als 1 grote jungle met allerlei wegen. Sommige wegen zijn breed en erg begaanbaar. Die route gebruik je heel vaak, die staat voor ons automatische gedrag. Sommige wegen kun je zien als kleine hobbelige landweggetjes, je gebruikt ze maar weinig. Dat is gedrag wat je al wel eens eerder hebt gedaan, maar nog niet zo vaak dat je het zonder nadenken kan uitvoeren. Wanneer je iets nieuws wilt aanleren, moet je een hele nieuwe weg creëren. Je moet als het ware met een kapmes door de jungle een nieuwe weg maken. Een echte uitdaging dus. Heb je eenmaal een nieuwe weg gemaakt, dan moet je deze weg blijven bewandelen om daar een brede begaanbare weg van te maken. Je wordt er steeds een beetje beter in en na een tijdje gaat het vanzelf, zonder na te denken. De oude route zal een beetje dichtgroeien, maar blijft wel bestaan. Een ander mooi voorbeeld hierin is auto rijden. De eerste dag in de auto leek het onmogelijk en moest je de ‘nieuwe weg’ nog aanleggen. Toen je kon afrijden, had je een ‘landweg’ gecreëerd en na een aantal jaar rij ervaring, ligt er een ‘5 baans-snelweg’ en hoef je er niet meer over na te denken.

Iedereen heeft een groei mindset in zich, wees je daar bewust van. Gebruik deze mindset als je nieuw gedrag wilt aanleren. Sta elke dag open om te leren en wees realistisch, fouten maken hoort er bij. Denk op zo’n moment maar weer even aan de nieuwe weg die je moest kappen door de jungle, daar zit veel werk in. En als je er na een week weer over wandelt, moet je weer een deel wegkappen omdat de jungle door groeit. Nieuw gedrag aanleren, betekent inspanning en tegenslag. Hoe vaker je oefent, des te makkelijker het zal gaan. Als je merkt dat je wilt opgeven bij tegenslag besef dan dat je op dat moment handelt vanuit een vaste mindset. Waarschijnlijk heb je de opvatting dat falen betekent dat je het niet kan (en het nooit kan leren) en er dus maar beter mee kan stoppen. Een groei mindset, ziet falen als iets wat bij het leerproces hoort en een manier om van te leren. Vanuit een groei mindset is het dus niet erg om te falen en is dat geen reden om te stoppen. Dit is de mindset die je nodig hebt om je nieuwe gedrag vol te houden. Je traint je groei mindset door open te staan dat je nieuwe dingen kunt leren als je er maar genoeg tijd en energie in wilt steken. Leg de focus op de inzet die je erin stopt en probeer niet alleen het eindresultaat belangrijk te maken.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met een van onze diëtisten? Neem dan contact met ons op. Een afspraak maken kan via ons telefoonnummer 085-4884700, via email of via ons contactformulier. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf.