Persoonlijk dieetadvies

Na je doorverwijzing of eigen initiatief om ons te bezoeken nodigen wij je uit voor een eerste consult. Deze afspraak duurt een uur. In dit gesprek bespreken we je klachten, wensen en doelen. Daarna stellen wij een behandelplan op.

Hoe lang de begeleiding duurt of hoeveel afspraken nodig zijn om het gewenste doel te bereiken, is per persoon verschillend. In de vervolgconsulten, die ongeveer 15 tot 30 minuten duren, bekijken we gezamenlijk de voortgang. Lukt het goed om de adviezen op te volgen? Waar loop je tegenaan en welke praktische problemen kom je tegen?

 

Puur Gezond

Onze dieetadvisering stemmen we af op ieders persoonlijke situatie en vragen. We gaan daarbij uit van de basisprincipes van Puur Gezond:

  1. PuurGezond kiest voor onbewerkte en pure voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen hebben meer smaak en een hoge voedingswaarde.

  2. Het PuurGezond voedingspatroon is vertaald in de PuurGezond piramide. Zo krijg je voldoende van de meeste vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en vezels binnen.

  3. Voldoende groenten en fruit is essentieel voor een goede gezondheid. Eet daarom 3 porties fruit en tenminste 300-400 gram groente per dag.

  4. Beweeg veel, minstens 1 uur per dag en ga dagelijks minstens een half uur naar buiten.

  5. Gebruik van suppletie is alleen nodig voor risicogroepen. Gebruik jodiumhoudend keukenzout.

  6. Natuurlijk is er ruimte voor iets extra. De hoeveelheid extraatjes is afhankelijk van activiteitenpatroon, lichaamsgewicht en wat je doelen zijn.

  7. PuurGezond eten is duurzaam. We gaan uit van seizoensgroenten, streekproducten en 2 à 3 vegetarische dagen per week.

  8. Eet niet vaker dan 7 keer per dag (3 hoofdmaaltijden en 3-4 tussendoortjes). Minder mag.

  9. We tellen geen calorieën en praten niet over hoeveelheden voedingsstoffen. De basisproducten leveren wat je nodig hebt.

  10. Tot slot: Kook zelf, dit hoeft niet moeilijk te zijn, en geniet van je maaltijden en tussendoortjes.

Logo Kleur Beeld in cirkel en tekst buiten