
Vorige week deed Mariska samen met team Dieet & Co mee met de Obstacle Run in Heerhugowaard. Zo'n run is natuurlijk best een aanslag op je spieren, dus voor iets lekkers na de finish wat door de hoeveelheid eiwit meteen kan helpen bij je spierherstel, maakte Mariska dit bananenbrood. Het recept is afkomstig van www.wlsrecepten.nl, een site bedoeld voor mensen die bariatrische chirurgie hebben ondergaan en om die reden erg op hun eiwitinname moeten letten. Door hüttenkäse te gebruiken in het beslag wordt het wat rijker aan eiwit. Maar door de hoeveelheid eiwit is dit brood dus ook heel geschikt voor na het sporten!
- 3 rijpe bananen
- 200 gram hüttenkäse
- 2 eieren
- 40 gram geraspte kokos
- 100 gram rozijnen (deze liet Mariska weg)
- 1/2 vanillepeul of een mespuntje vanillepoeder
- 100 gram volkorenmeel
- 100 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- mespuntje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Breek bananen in stukken en pureer met de hüttenkäse tot een gladde massa ontstaat (met staafmixer of keukenmachine)
- Klop de eieren in een beslagkom luchtig en meng met de bananenpuree.
- Haal de zaadjes uit de vanillepeul of gebruik een mespuntje echte vanillepoeder
- Doe amandelmeel, volkorenmeel, vanille, bakpoeder, kokosrasp en zout bij het mengsel en mix dit door
- Meng tenslotte de rozijnen met een lepel door het beslag (mixen maakt ze kapot)
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Bewaar het brood in de koelkast (gedurende 2 dagen of vries per portie in voor maximaal 3 maanden)
Eet smakelijk!
PS je kunt natuurlijk ook andere vulsels toevoegen, zoals noten, stukjes extra pure chocolade of gedroogde abrikozen.
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via