Reversed Maki's

Dit recept voor maki’s is niet het meest eenvoudige recept, maar zeker wel lekker. Het maken van het recept duurt ongeveer 20 tot 30 minuutjes. Deze maki’s zijn lekker om als snack te eten. Ik (Evie) had zelf geen azijn thuis dus ik heb limoensap gebruikt als alternatief, in het recept stond 1 eetlepel azijn, maar 1 eetlepel limoensap was iets te weinig dus ik heb het sap toegevoegd op gevoel tot de rijst een beetje plakkerig werd. Ook zou je citroensap kunnen gebruiken. Het rollen van de gehele rol is het moeilijke deel van het recept, daarom raad ik aan om een sushirolmatje te gebruiken, deze kan je in de supermarkt kopen, dat maakt het makkelijker om het geheel te rollen. Dit is een matje van bamboe waar je de ingrediënten op legt en zo makkelijk kunt oprollen tot een sushirol. Je kunt de maki’s altijd nog extra smaak geven door ze te eten met kewpie mayonaise (mayonaise voor sushi) toe te voegen. Dus wil je je creatieve kant laten zien in de keuken, heb je wel zin in een lekkere snack en ben je toe aan een uitdaging, probeer dan vooral dit recept!

Ingrediënten voor 2 personen (15 maki's)

  • 1 komkommer (groot)
  • 2/3 plakken gerookte zalm
  • Philadelphia roomkaas
  • Sesamzaadjes
  • 70 g zilvervliesrijst
  • 1 el azijn
  • Kewpie mayonaise

Bereiding

  • Kook de rijst zoals gebruikelijk. 
  • Haal ondertussen de schil van de komkommer af en schil de komkommer in dunne reepjes.
  • Leg de reepjes op een stuk keukenrol, vervolgens moet er ook een stuk keukenrol op de komkommerreepjes en zo bouw je een aantal lagen zodat de komkommer goed kan drogen.
  • Plaats alle komkommerreepjes op een snijplank, zorg hierbij dat alle reepjes even lang zijn.
  • Smeer daarna de onderste helft van de reepjes in met een laag Philadelphia en leg daarop de plakjes zalm.
  • Als de rijst gekookt is, doe deze dan in een schaal en roer deze goed door zodat de rijst kan afkoelen.
  • Voeg vervolgens de azijn toe en roer het nog een aantal keer door tot het op kamertemperatuur is.
  • Leg de rijst in een langwerpig hoopje op de zalmplakjes en rol de komkommerplakjes op zodat het een langvormige rol wordt.
  • Snij daarna de rol in stukjes naar keuze.
  • Sprenkel de sesamzaadjes op de maki stukjes en serveer met eventueel kewpie mayonaise.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via