
Een van de opdrachten tijdens mijn (Evie) stage bij Dieet & Co is het uitproberen van gezonde recepten. Dit recept (afkomstig uit het V’GAN Lifestyle magazine editie 01 2023, p.21 ) voor burrito’s is makkelijk te maken in 30 minuutjes. Het kan zowel met als zonder kip en omdat ik veel sport heb ik gekozen om er wel kip in te doen. Mijn vriendin, die een glutenallergie heeft, kwam eten dus het recept is ook glutenvrij gemaakt door het gebruik van glutenvrije wraps. De saus is ook erg simpel om te maken met yoghurt, provencaalse kruiden en knoflook. Als je een keer trek hebt in een makkelijk en toch gezond gerecht probeer dan vooral deze burrito’s een keer uit!
Ingrediënten voor 6 burrito's (3 personen)
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 knoflookteen in dunne plakjes / 1 knoflookteen geperst
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 250 g pompoenblokjes
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 400 g zwarte bonen
- 200 ml yoghurt
- 6 medium size tortilla wraps (glutenvrij)
- 3 el geraspte kaas
- 200 g kipfilet
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui en de knoflook 2 minuten.
- Snij de kip in blokjes en voeg die toe in de pan.
- Als de kip gaar is voeg dan de paprika en de pompoen toe, bak even mee
- voeg daarna de paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, een paar draaien peper en ½ tl zout toe.
- Voeg een klein glaasje water toe aan de pan en vervolgens ook de zwarte bonen. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Verwarm de heteluchtoven voor tot 180C
- Maak ondertussen de saus door de yoghurt te mixen met de geperste knoflook, een snuf zout en de Provençaalse kruiden.
- Vul de wraps met de vulling en vouw ze dicht. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Doe een sliert van de saus eroverheen.
- Schuif de schaal zo’n 10 tot 15 minuten in de oven en serveer met de rest van de saus.