Tarieven en vergoedingen

Voor advies van een diëtist is een verwijsbrief van een arts of specialist niet verplicht. Wij stellen het wel op prijs. Ben je verzekerd bij CZ, Nationale Nederlanden, OHRA, Zilveren Kruis of bij de Friesland? Dan is een verwijsbrief nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding. In de basisverzekering wordt dieetadvisering vergoed voor drie uur per jaar. Kinderen hebben geen eigen risico. Afhankelijk van je aanvullende verzekering worden mogelijk extra uren vergoed. Kijk in je polisvoorwaarden of klik op deze link om te zien welke voorwaarden en bedragen jouw verzekeraar hanteert.

Dieet & Co heeft met alle zorgverzekeraars een contract behalve met CZ (CZ, Nationale Nederlanden en OHRA) Wanneer je in 2020 verzekerd bent bij CZ dan betaal je rechtstreeks aan Dieet & Co door middel van een pinbetaling. Je ontvangt achteraf een factuur via email. Je kunt zelf de factuur indienen bij de zorgverzekeraar. Deze betaalt dan een gedeelte van het gefactureerde bedrag terug. Hoeveel dit is verschilt per soort verzekering. De zorgverzekeraar verrekent deze factuur eerst met het openstaand eigen risico en vergoedt het overige deel.

Wanneer je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar Dieet & Co wel een contract mee heeft, gaat de factuur rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Deze verrekent de factuur eerst met het openstaand eigen risico en vergoedt het overige deel.

Heb je nog vragen? Geen probleem, wij helpen je graag verder.

Tarieven 2020

Voor consulten die je niet (meer) krijgt vergoed, gelden de volgende tarieven:

Eerste Consult € 66,00 - € 78,50
Vervolgconsult 30 minuten € 33,00
Eerste huisbezoek € 97,50 - € 114,00
Vervolghuisbezoek 30 minuten € 48,00

Wanneer in bepaalde gevallen meer tijd nodig is wordt dit altijd in overleg met jou gedaan. Gedeclareerde tijd is inclusief de benodigde administratietijd. Extra tijd wordt gedeclareerd per kwartier.

Wanneer je bent verhinderd, zeg je afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af via telefoonnummer 085 - 4884700. Afspraken die niet op tijd zijn afgezegd, worden in rekening gebracht (zie ook onze algemene voorwaarden).

Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Buiten deze tijden kun je altijd een bericht achterlaten op onze voicemail. Je kunt ook afzeggen door een e-mail te sturen naar . We nemen dan contact met je op om een nieuwe afspraak in te plannen. Afspraken die niet op tijd zijn afgezegd, worden in rekening gebracht (zie ook onze algemene voorwaarden).