Sorteren op
Volgorde
19 december 2021

Tips voor een duurzame kerst (met gratis recepten-download)

Geen kerstdagen met grote groepen dit jaar. Jammer maar we maken er maar weer het beste van. Er zal toch flink wat geld uitgegeven worden aan eten en drinken. Van luxe vlees tot aardappelen, groenten en feestelijke toetjes. Maar wist je dat 14% van al deze inkopen in de prullenbak verdwijnt? Dat vinden wij echt zonde. Eindig het jaar daarom met een goed voornemen: plan je kerstdiner goed en serveer kleinere porties. Beter voor het milieu en voor je gezondheid.
07 december 2021

Boekrecensie van "Overgewicht? Maak jezelf beter"

  Afgelopen zomer kwam een nieuw boek uit in de serie “Maak jezelf beter” van Karine Hoenderdos, diëtist en journalist en Hanno Pijl, internist-endocrinoloog en hoogleraar diabetologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Omdat ik heel enthousiast was over de eerste boeken, “Diabetes type 2? Maak jezelf beter”, “Diabetes type 2? Maak jezelf beter – Het kookboek” en “Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter” was ik ook heel nieuwsgierig naar deze nieuwe uitgave. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik opnieuw enthousiast ben!
21 april 2021

Download het E-book over fruit

Van 12 tot 21 april kon je via Facebook en Instagram meedoen met de Fruit-challenge van Dieet & Co. Op de laatste dag wordt deze challenge afgesloten met dit prachtig E-book waarin allerlei informatie over fruit is terug te vinden: leuke recepten, weetjes, tips om meer fruit te eten.... Download het E-book en je kunt alle informatie nog eens teruglezen. 
22 februari 2021

Goede mondverzorging na een bariatrische ingreep

Bariatrische chirurgie wordt steeds vaker ingezet als behandeling voor mensen met morbide obesitas. Er worden prachtige resultaten behaald die de cliënt door het volgen van een dieet doorgaans moeilijk kan bereiken. Maar net zoals aan elke andere operatie kleven er aan een bariatrische ingreep risico’s en bestaat er kans op complicaties. Eén van die complicaties is een achteruitgang van de mondgezondheid en daarmee een grotere kans op gaatjes. Wat kun je er zelf aan doen om je mondgezondheid zo optimaal mogelijk te houden?
17 januari 2021

Recensie "Gelukseten: Het verband tussen goed eten en een goed humeur"

Wat is de invloed van je voedingspatroon op de samenstelling van je darmmicrobioom en daarmee op je humeur? Het boek "Gelukseten: het verband tussen goed eten en een goed humeur" belooft hier een antwoord op te geven. Martine las het boek en schreef een recensie.
14 december 2020

Dieet & Co en de maatregelen rondom Corona vanaf 15 december 2020

Bij Dieet & Co willen wij verantwoord omgaan met jouw en onze gezondheid. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid in het voorkomen van het verspreiden van het Corona /COVID-19 virus. Wij volgen daarbij de richtlijnen van de overheid.
30 november 2020

Vragen over gezond eten en drinken? Whatsapp de diëtist!

Door de maatregelen ter preventie van corona, zijn de diëtisten dit schooljaar niet gelijk met de jeugdarts op de basisscholen in Schagen aanwezig. Omdat we ons kunnen voorstellen dat er toch vragen zijn,  is er nu ‘WhatsApp de diëtist’. Je kunt je vragen via WhatsApp sturen naar de diëtisten van Dieet & Co en zij zullen deze beantwoorden in de dagelijkse ‘What’s app spreekuren’ van 09:00 – 10:00 uur. Handige tips en informatie over gezond eten voeding maakt samen eten leuk en lekker.
17 november 2020

Extra Vitamine D, Ja of Nee?

Vitamine D is op dit moment volop in het nieuws in verband met de mogelijk beschermende werking bij het doormaken van een infectie met Corona (Covid-19). Vooral mensen met een lage vitamine D spiegel in het bloed zouden een hogere kans hebben op complicaties en overlijden. Een voldoende hoog vitamine D gehalte in het lichaam is cruciaal voor de algehele gezondheid, dat is wel duidelijk. Veel mensen hebben lage bloedspiegels vitamine D, vooral in de winter of als ze binnenshuis zijn ‘opgesloten’, zichzelf isoleren (bv tijdens een Corona-lockdown). Maar om nu te adviseren dat iedereen volop een hoge dosis vitamine D supplement moet gaan slikken, onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet, dat gaat wat te ver.
23 oktober 2020

De Dieet & Co AfsprakenApp

Vanaf 26 oktober gaan we bij Dieet & Co werken met de AfsprakenApp, een veilige manier om inzicht te houden in uw afspraken maar ook om te kunnen beeldbellen wanneer je i.v.m. corona niet naar onze praktijk kunt of wilt komen. Zo kunnen we ook in deze lastige tijd onze zorg en begeleiding blijven voortzetten.