Skip to main content

Haal met voeding het beste uit je sport

Sportdiëtist geeft advies

Een sporter streeft naar een persoonlijke topprestatie. Dat kan op elk niveau. Of je nu een professional bent of amateursporter; het is een uitdaging om het beste uit jezelf te halen. Daarbij wordt ‘de winst’ vaak gezocht in praktische hulpmiddelen.

Een snelle sportschoen, lichte racefiets of trainingsschema’s. Wist je dat voeding minstens zo belangrijk is? Met de juiste voeding kun je pieken op momenten dat het moet, of voorkom je spierpijn achteraf. Het loont dus zeker om een keer naar de sportdiëtist te gaan. Het sportadvies van Dieet & Co helpt je vooruit!

Betere prestatie

De juiste voeding geeft kracht en energie. Ontdek een ideale balans van vetten, eiwitten, en koolhydraten. Onderschat ook het belang van (het juiste) vocht niet!

Lange termijn gezondheid

Het voedingsadvies van de sportdiëtist is wetenschappelijk onderbouwd. Werk aan je gezondheid op de lange termijn.

Diëtist vergoed

Er wordt 3 uur per jaar bij de diëtist vergoed. Dat geldt bij een medische indicatie of doorverwijzing van een arts. Neem contact met ons op, wanneer je hier vragen over hebt.

Persoonlijk dieet

Ieder lichaam is anders. Een gezond voedingsschema of online dieetmaaltijd waar je vriend of zus prima mee uit de voeten kan, werkt voor jou misschien niet. Daarom maken we altijd een plan op maat. We kijken naar jouw behoeften en de manier waarop je sport. Eet je de juiste producten voor of na het sporten? Hoeveel calorieën per dag zorgen voor de beste prestatie? En heb je extra eiwitten, koolhydraten voedingssupplementen nodig? Met dit soort vragen kun je terecht bij de sportdiëtist. Kennis over wetenschappelijke richtlijnen vertaalt ze naar een praktisch advies. Een soort personal trainer, maar dan op gebied van voeding.

Voeding en teamsport

Naast individuele begeleiding kan een sportdiëtist ook praktische tips geven aan het hele team. De sportdiëtist komt daarvoor langs op de sportvereniging. Zij vertelt alles over het belang van goede voeding voor de sport. Wil je niet alleen informatie, maar met je team in actie komen? Dan is de kookworkshop zeker een aanrader!

Onze sportdiëtist

Martine Dogger

‘Ik heb 25 jaar ervaring als regulier diëtist, met specialisaties in o.a. diabetes en oncologie. Ik heb mij tevens verdiept in het FODMAP-dieet (prikkelbare darm). Verder ben ik zelf een duursporter – ik doe onder andere aan lange afstand zwemmen in zee. Al deze ervaringen combineer ik in mijn werk als sportdiëtist. Ik vind het een uitdaging om een voedingspatroon te vinden dat perfect bij jou (en je sport) past.

Aangesloten bij

Wil je een intake bij Dieet & Co?

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?