Skip to main content

Zet kinderen in hun kracht

Gezonde keuzes geven energie

Goede voeding is belangrijk voor kinderen. Ze zijn volop in de groei en hebben de juiste voedingsstoffen nodig. Vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten en eiwitten. Het geeft ze energie om te spelen en te leren. Dieet & Co helpt kinderen (en ouders) om gezonde keuzes te maken. Kinderen leren dat het beste door ze erbij te betrekken.

De kinderdiëtist maakt daarom echt contact met je kind tijdens het consult. We laten zien dat gezond eten ook lekker eten is. Dieet & Co gelooft niet in strakke lijstjes of een streng dieet. Het advies wordt afgestemd op de wensen/gewoontes van jouw kind en jullie gezin.

Wanneer naar de kinderdiëtist?

Kinderen van 0 tot en met 18 jaar kunnen (met hun ouders) bij ons terecht voor uiteenlopende voedingsproblemen. Je kunt denken aan:

Leefstijlcoach voor kinderen

Naast kinderdiëtist zijn we ook kinderleefstijlcoach en kijken we naar het ‘totale plaatje’. Als je kind slecht slaapt, te weinig beweegt of niet fit is, besteden we ook daar aandacht aan. Bij dit leefstijltraject – eventueel thuis in jullie vertrouwde omgeving – kijken we samen wat er goed gaat en wat je nog wilt veranderen. Elk gesprek eindigen we met een actie. Bijvoorbeeld het bijhouden van een eetdagboekje of afspraken rond meer bewegen. De acties zijn afgestemd op het behalen van jullie doel.

  • Wil je meer weten over leefstijlcoaching?

Wat is onze werkwijze?

Het eerste consult is een kennismaking. We proberen het probleem duidelijk te krijgen en een eerste stap te zetten. Daarna spreken we een paar veranderpunten af. In de vervolgconsulten kijken we hoe dat gaat. Waar je loop je tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen? Het aantal consulten is afhankelijk van de vraag. Ons doel is om het kind en de ouders binnen een aantal gesprekken genoeg vertrouwen te geven om zelf verder te gaan met gezonde voeding.

Samenwerken met partners

Soms is er meer aan de hand dan alleen een voedingsprobleem. Als wij dit signaleren, verwijzen we door naar een specialist. Wij hebben contacten met bijvoorbeeld een kinderfysiotherapeut, een pre-verbaal logopedist en een orthopedagoog. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid. Jouw kind krijgt daarmee een brede behandeling.

Geluksworkshop voor kinderen

Deze workshop gaat niet over eten. We richten ons op een ánder onderwerp dat ook grote invloed heeft op lekker in je lijf zitten. We gaan aan de slag met het thema Geluk. Ja, Geluk met een hoofdletter G, omdat het zo ontzettend belangrijk is! We gaan onderzoeken wat Geluk is, wat het kan beïnvloeden (wat je vooral zelf kunt doen!). Denk aan complimenten geven én ontvangen, talenten ontdekken, jouw blij-makers zoeken en Geluk doorgeven. Het is een ochtend waarbij we vooral plezier hebben. Je mag lekker actief voor jezelf aan de slag en vooral ook met elkaar. Delen van verhalen, elkaar helpen en tips geven hoort daarbij.

De workshop wordt gegeven door Danielle Snip van Kamer 105. Omdat het nog leuker is om samen te komen, mag je een broer/zus of een vriend/vriendin (tussen 10 en 12 jaar) meenemen.

Onze kinderdiëtisten

Mariska Rinkel

Diëtist – Kinderdiëtist – ACT coach – (kinder)Leefstijlcoach

Patricia Sikkes

Diëtist – Kinderdiëtist – (kinder)Leefstijlcoach

Wil je een intake bij Dieet & Co?

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?