Skip to main content

Samen werken aan gezondheid

Het SLIMMER-programma, een samenwerking tussen Dieet & Co en Fysiotherapie Hoep Zuid

Dieet & Co verzorgt ook de Gecombineerde Leefstijl Interventie of GLI. Wij hebben hierbij gekozen voor het (groeps)programma SLIMMER. Dit programma is een samenwerking met Fysiotherapie Hoep Zuid en het is veel breder dan een voedingsadvies. Het is een gecombineerde aanpak, waarbij je ook focust op beweging, slaap, stress en ontspanning.

Op weg naar een gezonde leefstijl dus! Dat doe je niet alleen, maar samen met een groep. Bij dit programma zijn 3 professionals betrokken (die naast diëtist of fysiotherapeut ook allemaal leefstijlcoach zijn). In het eerste half jaar is er wekelijks een groepsles onder begeleiding van de fysiotherapeut. Tijdens deze lessen ga je samen aan de slag om, afhankelijk van je wensen en mogelijkheden, in beweging te komen. Daarnaast ga je met de diëtist individueel werken aan een gezond en volwaardig voedingspatroon. Ten slotte zijn er nog individuele en groepsbijeenkomsten met de leefstijlcoach om ervoor te zorgen dat je de aanpassingen ook op de langere termijn gaat vasthouden. 

Andere deelnemers weten wat je doormaakt en zijn een steun in de rug.

Belangrijkste kenmerken

Wat kun je verwachten?

Wat verwachten wij van jou?

Het SLIMMER-programma is een heel mooi leefstijlprogramma maar wij verwachten wel wat van jou. Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent. Daarnaast verwachten wij dat je gemotiveerd bent en je inzet tijdens de bijeenkomsten. Tussendoor ga je aan de slag gaat met de doelen die je (samen met de coach) hebt bepaald.

Wie kan er meedoen?

Meedoen?

Enthousiast geworden? Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan en toe te werken naar een gezondere leefstijl? Een huisarts of internist kan je doorverwijzen naar Dieet & Co voor het SLIMMER-programma. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen. Voor de eerste afspraak heb je wel een verwijzing van je arts nodig. Voordat het traject echt begint, heb je een intakegesprek met de diëtist. Samen bekijken jullie of het SLIMMER-programma geschikt is voor jou. Op dit moment bieden wij het SLIMMER-programma aan in Schagen.

Meld je direct aan via het contactformulier

Vergoed door zorgverzekeraar

Het SLIMMER-programma wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat niet van het eigen risico af. Vraag de vergoeding zelf nog even na bij je eigen verzekering.

Review

 • 19 december 2023

  Gaat goed: Luisterend oor Kan beter: Geen verbeterpunt
  geverifieerd via ZorgDNA : 8.0

 • 28 november 2023

  Het was een goed gesprek met mij plus mijn cliënt
  geverifieerd via ZorgDNA : 8.4

 • 28 november 2023

  Gaat goed: Ze heeft heel duidelijk geluisterd naar mijn wens, voorzag mij van goed advies, was duidelijk en motiverend. Kan beter: Geen verbeterpunt kunnen vinden
  geverifieerd via ZorgDNA : 10

 • 20 december 2023

  Gaat goed: hollandse nuchterheid. lekker praktisch Kan beter: geen punten
  geverifieerd via ZorgDNA : 10

 • 26 januari 2024

  Kundige en concrete adviezen die in stapjes werden genomen.
  geverifieerd via ZorgDNA : 8.6

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?