Skip to main content

Dieetadvies is altijd maatwerk

Dieet & Co in de Noordkop

Diëtistenpraktijk Dieet & Co bestaat sinds 2014. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een team van 5 diëtisten, werkzaam op 13 locaties in de kop van Noord-Holland. Onze diëtisten hebben uitgebreide kennis en ervaring.

Dieet & Co werkt volgens een duidelijke visie. Wij geloven niet in strenge diëten, maar in een persoonlijke aanpak. We zijn naast diëtist ook coach. We geven je informatie en handvatten, zodat je zélf bewuste keuzes maakt voor een goede voeding en gezonde leefstijl.

Martine Dogger

Diëtist - Oncologiediëtist – Sportdiëtist – Leefstijlcoach

“Ik omschrijf mezelf als een veelzijdige diëtist en leefstijlcoach. Na het afronden van de opleiding Voeding & Diëtetiek startte ik in de thuiszorg en bij verpleeghuizen. Ik ben nooit gestopt met leren. Zolang mensen eten, blijft de voedingswetenschap in ontwikkeling. Ik gebruik de nieuwste wetenschappelijke inzichten in mijn werk. Uitleggen wat voeding doet met je lichaam, kan iemand helpen om verstandige keuzes te maken. Een gezonde leefstijl omvat veel meer dan gezond eten. Het gaat bijvoorbeeld ook over goed slapen en voldoende bewegen. Daarom heb ik mij gespecialiseerd als leefstijlcoach. Je kijkt daarbij naar het complete plaatje van ‘gezond zijn’. Verder ben ik gespecialiseerd in voeding bij kanker en diabetes. En ik mag mij ook sportdiëtist noemen. Geweldig als iemand met de juiste voeding tot betere sportprestaties komt!

Wil jij écht begrijpen wat voeding met je doet? Martine geeft je graag (leefstijl)advies.

Mariska Rinkel

Diëtist – Kinderdiëtist – ACT coach – (kinder)Leefstijlcoach

“Jongeren en kinderen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Dáár gaat mijn hart sneller van kloppen. Het is mijn expertise, dankzij diverse cursussen kinderdiëtetiek en de opleiding tot leefstijlcoach en ACT coach voor kinderen. Samen met Martine ben ik oprichter van Dieet & Co.

Ik geef binnen ons bedrijf ook dieet- en leefstijladvies aan volwassenen. Centraal in mijn begeleiding staat de relatie tussen je eetgewoonten en je zowel fysiek als mentaal goed voelen. Ik geloof niet in lijstjes, maar in balans. De PuurGezond methode is daarbij een heel mooi uitgangspunt; onbewerkte voeding geeft een betere gezondheid.

‘Genieten van eten staat bij mij voorop. Kies je daarnaast bewust en gezond, dan komt het resultaat vanzelf.’

Patricia Sikkes

Diëtist – Kinderdiëtist – (kinder)Leefstijlcoach

"Ik hou van koken en ik geniet van lekker eten. Maar het kan soms een uitdaging zijn om variatie te vinden die ook bij 'kleine' kinderen in de smaak valt. Wat ik heerlijk vind, vinden zij niet altijd even lekker. Smaakontwikkeling is iets wat sommige kinderen moeten leren, maar het is zeker mogelijk. Bij het veranderen van je levensstijl is het belangrijk dat het hele gezin betrokken is. Daarom begeleid ik zowel volwassenen als kinderen. Samen werken we aan een gezondere levensstijl. Sinds 2018 verzorg ik gastlessen op basisscholen in Schagen, wat mij betrokken heeft gemaakt bij Dieet & Co. In 2020 ben ik gestart met spreekuren in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Wieringerwerf. Daar werken verschillende disciplines samen onder één dak. Hier streven we naar optimale begeleiding, dankzij onze efficiënte samenwerking."

Wil je als gezin écht genieten van een gezonde maaltijd? Kom op spreekuur bij Patricia!

Anna van den Berg

Diëtist – ACT & Psychosociaal therapeut

“Ik heb altijd al weerstand gehad tegen dieetlijstjes en voedingsschema's. Ik wil niet tegen iemand zeggen wat hij of zij moet eten. Ik geloof in balans en de vrijheid om te kiezen wat je wilt eten, óók als je wilt werken aan je gezondheid. In 2017 ben ik bij Dieet & Co in dienst gekomen en ik streef altijd naar een passend dieetadvies. In 2020 is mijn interesse in voor Acceptatie & Commitment Therapie (ACT) ontstaan, omdat ik het gedrag achter eten heel fascinerend vindt. Waarom eet je zoals je eet?

Bij mensen met overgewicht is er vaak sprake van emotie-eten en/of eetbuien. Een voedingsadvies is dan meestal onvoldoende. Bij mij ga je jouw eetgedrag onderzoeken, kom je in contact met je gedachten en gevoelens en leer je waarom je de controle kunt verliezen in jouw eetgedrag. Natuurlijk werken we samen aan grip krijgen op je eetgedrag, een ontspannen manier van eten en een balans die bij jou past.”

Werk aan je ongewenste eetgedrag. Leer luisteren naar je lichaam en ontwikkel een gezonde en fijne relatie met eten.

Maureen van Schagen

Diëtist - Oncologiediëtist – Ouderendiëtist

“Elke stap die je zet naar een gezonder eetpatroon, is er één. Deze stap, hoe klein dan ook, is voor veel mensen van grote waarde. Ik zie veel lichtpuntjes in de praktijk. Bijvoorbeeld mensen met maag- en/of darmklachten, die met een kleine aanpassing in hun eetpatroon al verbetering ervaren in hun leven. Daarom begeleid ik mensen van jong tot oud met hun specifieke hulpvraag. Ik richt mij voornamelijk op oudere mensen en mensen met ondervoeding. Ik heb ruim 35 jaar ervaring in mijn eigen diëtistenpraktijk in Middenmeer. Eind 2018 heb ik mij als zzp’er aangesloten bij Dieet & Co. Ik vind het belangrijk dat we samen de beste zorg geven.

‘Ik leg geen lijstjes op. Samen bepalen we welke aanpassingen in de voeding zinvol en verantwoord zijn.’

Vergoeding

Tarieven 2024

Voor consulten die je niet (meer) vergoed krijgt, gelden de volgende tarieven:

  • Eerste Consult € 78,00 - € 97,50
  • Vervolgconsult 30 minuten € 39,00
  • Eerste huisbezoek € 112,50 - € 132,00
  • Vervolghuisbezoek 30 minuten € 54,00

Wanneer in bepaalde gevallen meer tijd nodig is wordt dit altijd in overleg met jou gedaan. Gedeclareerde tijd is inclusief de benodigde administratietijd. Extra tijd wordt gedeclareerd per kwartier.

Wanneer je verhinderd bent, zeg je afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af via telefoonnummer 085 - 4884700. Afspraken die niet op tijd zijn afgezegd, worden in rekening gebracht (zie ook onze algemene voorwaarden).

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?