Skip to main content

Appel-haverscones

Dit recept voor appelscones vond ik op de facebookpagina van de Zweedse Cecilia Folkesson, zij heeft ook een website https://ceciliafolkesson.se/  waarop ze onder andere glutenvrije recepten deelt. Nou is glutenvrij niet persé gezonder, tenzij je een glutenintolerantie of coeliakie hebt maar haar recepten zijn ook simpel, gemaakt van pure gezonde ingrediënten, zonder zakjes en pakjes en gewoon lekker.

Ik vind deze haver-appelbroodjes in ieder geval een leuk tussendoortje of bijzonder ontbijtbroodje, zeker nadat ik zelf nog een handje rozijnen aan het deeg had toegevoegd. Wanneer je ze met wortel of courgette maakt in plaats van appel en misschien wat italiaanse kruiden en wat parmezaanse kaas toevoegt heb je een hartig broodje. En de broodjes die we bij het ontbijt over hadden waren nog prima voor de lunch.

Ingrediënten voor 6 broodjes

  • 2 eieren
  • 2 dl yoghurt naar keuze
  • 1 kopje geraspte appel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 5 dl havermout
  • 1 el kaneel
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, hetelucht
  • Klop de eieren los en roer de yoghurt erdoor.
  • Roer de rest van de ingrediënten erdoor en laat ongeveer 10 minuten staan.
  • Verdeel het deeg in 6 porties op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bestrooi met kaneel (ik denk dat het nog lekkerder wordt wanneer je de kaneel door het "deeg" mengt)
  • Bak voor ongeveer 20 minuten.

Eet smakelijk! (wij vonden ze lekker met kaas maar ook met een beetje roomkaas en jam)

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?