Skip to main content

Bloemkool-huzarensalade

Deze salade is een mooi alternatief voor de huzarensalade met aardappel. Hierdoor is hij koolhydraatarm en de extra groenten is nooit weg natuurlijk. Ik (Patricia) maak hem graag bij een zomerse BBQ. Deze salade is ook ideaal om mee te variëren, kijk onder het recept voor variatiemogelijkheden!

Ingrediënten voor 4 personen

  • een kleine of een halve grote bloemkool
  • 4 eieren
  • 150g sperziebonen in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui
  • 150g augurk
  • 4 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 200g feta in blokjes

Voor de garnering

  • peterselie, snoeptomaatjes, slablaadjes, paprika, komkommer

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook gaar.
  • Giet de bloemkool af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Prak de bloemkool klein met een aardappelstamper of snij het fijn met een mes en vork.
  • Druk het vocht zoveel mogelijk uit de bloemkool met een schone theedoek.
  • Kook de eieren in 6 minuten hard en de sperziebonen beetgaar. Bewaar 2 eieren voor de garnering.
  • Snij de 2 eieren, de sperziebonen, ui, augurken en feta in kleine stukjes
  • Maak een dressing van mayonaise en yoghurt
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Garneer de salade met sla, komkommer, tomaatjes, plakjes ei.
 Eet smakelijk!
 
Variatietip: Vervang de blokjes feta door ham, kip, zalm, tonijn, makreel of blokjes kaas
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?