Bulgur Bowl
Ik (Mariska) volg haar al een tijdje op instagram: @dokterelise_ . Huisarts Elise Janssen. Ze geeft daar een kijkje in haar eigen leven, deelt leefstijltips en leuke, creatieve, gezonde gerechten voor elk moment van de dag. Haar eerste boek: Gezond(er) met dokter Elise bevat ook praktische, wetenschappelijk onderbouwde adviezen en veel recepten. Laat ik het boek nu voor mijn verjaardag krijgen van een lieve vriendin die ik het voor haarzelf heb aangeraden. Dank je wel Nicolzuurbier. Het eerste gerecht wat ik maakte uit dit boek is deze Bulgur Bowl.
Ingrediënten voor 2 personen
-
120 gram bulgur
-
20 gram rozijnen
-
200 gram kipfilet
-
1 theelepel zout (laag natrium)
-
Versgemalen zwarte peper
-
1 eetlepel olijfolie
-
20 gram amandelen
-
1 teen knoflook
-
2 rode uien
-
450 gram groente uit je koelkast (bijvoorbeeld: aubergine, courgette, paprika, wortel, pompoen)
-
1 avocado
-
15 gram verse peterselie (die ben ik dus vergeten toe te voegen)
-
80 gram feta
-
½ eetlepel vloeibare bakboter of roomboter
Bereidingswijze:
-
Wel de bulgur volgens de aanwijzingen op de veerpakking.
-
Wel de laatste 5 minuten de rozijnen mee.
-
Snijd de kip in kleine platte blokjes en meng met het zout, wat versgemalen peper en de olijfolie. Zet apart.
-
Hak de amandelen grof.
-
Laat een koekenpan zonder olijfolie goed warm worden.
-
Rooster de gehakte amandelen in een paar minuten goudbruin, blijf steeds roeren.
-
Haal de amandelen uit de pan en zet apart.
-
Snipper de knoflook en ui en snijd de groenten naar wens.
-
Snijd de avocado in plakjes en snijd de peterselie fijn.
-
Verkruimel de feta of snij in blokjes.
-
Verhit de (vloeibare bak)boter in de koekenpan.
-
Bak de knoflook en ui gedurende een paar minuten totdat ze glazig worden.
-
Voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
-
Rijg de kipblokjes aan 2 saté prikkers (of laat het zitten en bak de de kipstukjes in de pan).
-
Laat een andere koekenpan goed warm worden.
-
Leg de kip spiesen in de hete pan en bak ze aan iedere kant 6 minuten totdat de kip gaar is
-
Schep de bulgur-rozijnen in twee kommen en meng de groenten en verse peterselie er goed doorheen.
-
Top af met de geroosterde amandelen, de feta en de avocado en leg de kip spiesen erbovenop.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via