Carrot-cake-ontbijt
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 ei
- 1 banaan, het liefst lekker bruinig
- 1 handje gesneden wortel/peen julienne
- 35 gram havermout
- 2 dadels, in kleine stukjes gesneden
- 2tl kaneel
- klein handje walnoten, in stukjes gebroken
- 2 el naturel yoghurt (ik raad Griekse yoghurt, Skyr of kwark aan)
Bereiding
Klop het ei los in een kommetje
Voeg de banaan toe en prak en roer deze door het ei heen
Voeg de wortel toe, roer weer
Voeg havermout, dadels, kaneel en noten toe en mix
Zet ‘m 4-6 minuten in de magnetron, totdat het ontbijt aan de binnenkant (bijna) niet meer zacht is. Geen magnetron? Zet hem in de oven: 20 min op 180 graden.
Top hem af met yoghurt, en eventueel nog wat vers fruit, noten en zaden of zoals ik deed met een schepje bosbessen jam
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via