Skip to main content

Courgetti met pistache-muntpesto

Ken je dat? Van die recepten die bij iedereen goed in de smaak vallen? Voor mij (Anna) is dat deze. Het maakt niet uit voor wie ik hem maak, ik krijg altijd te horen dat het lekker smaakt. Dat het gerecht alleen uit pure, onbewerkte ingrediënten bestaat is daarbij een groot pluspunt (voor mij althans). Omdat ik gek ben op kaas maak ik hem altijd met halloumi, maar er kan ook zalm of kip bij.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 ml citroensap
  • 1,5 el honing
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • 5 courgettes (500 g)
  • 500 g trostomaatjes (of meer voor de liefhebber)
Voor de pistache-muntpesto:
  • 70 g gepelde pistachenoten
  • 15 g verse munt, in stukjes gescheurd
  • 20 g bladpeterselie
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl fijn geraspte citroenschil
  • 2 tl citroensap
  • 125 ml extra vergine olijfolie (of iets minder als je op de lijn let)

Kies je eiwitbron:

  • 2 kipfilet (400 g) horizontaal gehalveerd
  • óf 2 zalmfilets
  • óf 225 g halloumi, in plakken van 1 cm dik

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer het citroensap, de honing, 1 el olie en de chilipeper in een kleine kom door elkaar.
  • Leg de kip, zalm of halloumi in een ondiepe schaal en schenk de dressing erover en laat rusten.
  • Doe de tomaten in een ovenschaal en schep om met 1 el olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de tomaten 20-30 minuten in de oven tot de tomaten zacht zijn en openbarsten.
  • Maak de pesto: maal de ingrediënten tot een grof gemalen mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet even apart.
  • Snijd intussen de courgettes met een spiraalsnijder in lange slierten. Heb je geen spiraalsnijder dan kun je ook een mandoline gebruiken.
  • Doe de courgetti in een groot vergiet. Kook een ruime hoeveelheid water en giet dit over de courgetti zodat het beetgaar wordt. Laat goed uitlekken.
  • Gril de kip, zalm of halloumi in een grillpan (of op de bbq) tot het gaar is en er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Maak de borden op: begin met de courgetti en garneer met je eiwit-bron, de pesto, tomaatjes en besprenkel tenslotte met de dressing van je eiwitbron.
 Eet smakelijk!
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?