Skip to main content

Curry met zoete aardappel

Deze lekkere Indiase Curry zit vol met vezels door het gebruik van groente, zoete aardappel en zilvervliesrijst. Het is geen energiebeperkt recept door het gebruik van de toch iets vettere kipdijfilet en de kokosmelk. Dat is goed om te weten als je bezig bent met afvallen, dan kun je je portie erop aanpassen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olijfolie (of gebruik eventueel een keer kokosolie)
  • 175 – 200 gram kipdijfilet
  • 300 g zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4-5 bloemkoolroosjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember
  • 1 el pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 ml groentebouillon of water
  • 1 el rode curry pasta
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl citroensap
    Optioneel: verse koriander, sesamzaadjes, ongezouten pinda’s, chilivlokken2 eieren

Bereidingswijze

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de kipdijfilet in stukjes.
  • Schil en was de zoete aardappel en snijd er blokjes van.
  • Snij de paprika, en ui in stukjes.
  • Snij de gember en knoflook heel fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en doe hier de knoflook, ui en gember bij. Laat dit voor ongeveer 1-2 minuten bakken tot het glazig wordt.
  • Voeg de kipdijfilet stukjes toe en bak even mee.
  • Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en bak deze ook ongeveer 2 minuten mee.
  • Doe als laatste de curry pasta, pindakaas en de kruiden erbij. Roer het goed door elkaar.
  • Voeg dan de kokosmelk, groentebouillon en citroensap toe. Roer het goed door elkaar, zet het vuur lager en laat het 10 minuten sudderen.
  • Voeg dan de bloemkoolroosjes en paprika toe. Zet het vuur lager, roer alles goed door elkaar en laat alles in z’n geheel nog 10 minuten extra sudderen. Roer het weer regelmatig door.
  • Proef even of de curry nog wat kruidiger mag. Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor meer pit!
  • Als de zoete aardappel zacht is is je gerecht klaar.
  • Verdeel de curry over de borden en voeg de rijst toe.
  • Doe er eventueel nog wat verse koriander, sesamzaadjes of een eetlepel ongezouten pinda’s bij. 
 Eet smakelijk!
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?