Skip to main content

Doperwtenspread

De gezondheidsraad adviseert ons om bewerkt vlees en vleeswaren zo min mogelijk te eten en ook zoetbeleg te laten staan. Maar wat doe je dan op je brood? Anna maakte deze doperwtenspread voor de variatie.

Het recept is afkomstig van lisagoesvegan.com 

Een andere optie is vis: kijk hier voor een lekker recept voor tonijnsalade 

 

Ingrediënten voor 1 schaaltje spread

  • 200 gram doperwten (uit diepvries of vers)
  • 1/2 rode peper
  • 8 blaadjes verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje chilisaus
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel dragon
  • 2 eetlepels water

Bereidingswijze

  • Laat bevroren doperwten voor gebruik even ontdooien
  • Blancheer de doperwten (heel kort koken) en houd een paar doperwten apart voor de garnering
  • Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadjes
  • Doe doperwten, rode peper, munt, gepelde knoflook, chilisaus, zongedroogde tomaten, dragon en water in de keukenmachine en mix tot je een zachte spread hebt
  • Voeg wanneer de spread te droog blijkt eventueel iets meer water toe
  • Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.
  • Serveer in een mooi schaaltje en garneer met blaadjes munt en wat doperwtjes.
  • Rooster een broodje en smeer deze spread erop, top met wat verse tomaatjes

Eet smakelijk!

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?