Skip to main content

FODMAP-arme maaltijdsalade

Deze week in de Fodmapserie van recepten een lekker, gemakkelijk en snelle maaltijdsalade met als basis sperzieboontjes en krieltjes. Vooral op zo’n dag waarop je niet weet wat of waar je ’s avonds eet zodat je als lunch alvast je portie groenten binnen hebt. Maureen maakte om deze reden de salade en laat deze variatie nu ook nog eens Fodmaparm zijn! Het basisrecept is afkomstig van het Voedingscentrum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g sperziebonen of haricot verts
  • 200 g krielaardappelen
  • 2 gekookte eieren
  • 1 blikje tonijn (op olie of water, maakt niet uit)
  • 40 g walnoten, grof gehakt
  • 1 of 2 lente-ui, alleen de groene delen
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 e.l. azijn, 1 t.l. mosterd, peper (en zout), 2 e.l. (noten)olie, dit is de dressing
  • Een hand rucola en/of andere slasoorten

 

Bereidingswijze:

  • Was de sperziebonen, dop ze en halveer ze en kook ze in 10 minuten beetgaar
  • Halveer eventueel de grotere krielaardappelen (je hoeft deze niet te schillen), kook ze ook 10 minuten
  • Kook de eieren hard
  • Laat alles afkoelen voordat je de rest erdoor doet
  • Maak de dressing ondertussen klaar
  • Meng de ingrediënten door elkaar en doe de sla, lente-ui, rucola, bieslook en walnoten erdoor

Eet smakelijk!

Tip: voor variatie kun je ook gebruik maken van blokjes feta, cherrytomaatjes, wat zilveruitjes, stukjes augurk en pijnboompitjes. Voor de niet-FODMAP-arme variant kun je uiteraard een (rood) gesnipperd uitje of wat prei toevoegen.

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?