Skip to main content

Frangipane-cake

Mariska merkte dat ze, nu ze thuis aan het werk is, toch wat vaker zin heeft in iets anders tussendoor dan fruit zoals op een normale werkdag op locatie. Daarom is ze op zoek gegaan naar een gezonde lekkernij voor bij de koffie of thee en kwam uit op deze frangipanecake van healthyfoodlove.nl

Helaas is het nu niet wenselijk om veel supermarkten af te gaan op zoek naar ingrediënten dus hier en daar is het recept wat aangepast. Het volkorenmeel in plaats van tarwebloem was een bewuste keuze om de cake nog wat meer vezels te laten bevatten.

Het resultaat mag er zijn!

Ingrediënten voor 1 frangipane-cake

  • Een kleine bakvorm en een vel bakpapier
  • 2 eieren
  • 75 gr tarwebloem (Mariska gebruikte volkorenmeel)
  • 75 gr amandelmeel
  • 60 gr havermout
  • 115 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr ongezoete abrikozencompote (Mariska gebruikte ongezoete appelcompote)
  • 1 tl baking soda
  • 2 el agavesiroop (Mariska gebruikte dadelstroop)
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakvorm met een vel bakpapier.
  • Meng de eieren met de Griekse yoghurt, de abrikozencompote en de agave in een grote kom.
  • Voeg vervolgens voorzichtig en geleidelijk de droge ingrediënten hieraan toe.
  • Meng met een spatel tot er een mooi beslag ontstaat. 
  • Vul daarna de bakvorm met het beslag en bestrooi met amandelschaafsel. 
  • Bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij gaar is. 
  • Laat daarna even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?