Gado gado van boon tempeh
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pakje BOON Tempeh
- 150 gram basmatirijst of zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 25 gram zongedroogde tomaat
- 1 el tomatenpuree
- 2 el zoute sojasaus
- 1 tl sambal
- 20 gram ongezouten pinda’s
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst daarna af en zet het opzij.
- Dop de sperziebonen en snijd de knoflook, ui en paprika in stukjes.
- Doe water in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze in 8-10 min. beetgaar.
- Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan, voeg de knoflook en ui toe en fruit deze 3-4 min.
- Doe de BOON Tempeh blokjes in de pan bij de knoflook en ui en bak deze 4 min. mee.
- Voeg de rode paprika, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, sojasaus en sambal toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat 5 min. bakken.
- Voeg eventueel wat water toe als het droog wordt.
- Voeg de sperziebonen toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de rijst over de borden en verdeel de tempeh mix erover.
- Serveer met de pinda’s eroverheen.
- Ook lekker met kroepoek.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via