Skip to main content

Gazpacho

Op de hete dagen in de zomer is deze koud gegeten/gedronken soep een aanrader! Het recept wat Maureen gebruikt heeft is deels van haar oom en deels eigen interpretatie. Het is een erg praktisch soepje omdat je hem van tevoren kunt klaarmaken en gemakkelijk mee te nemen in een (thermos)fles voor tijdens de picknick.

Ingrediënten voor 1 liter soep

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 potje geroosterde paprika’s
  • ½ komkommer, grof geraspt
  • 1 blik tomatenblokjes (of 5 trostomaten ontveld en in blokjes gesneden)
  • zout, peper en (rode) wijnazijn
  • blaadjes basilicum, peterselie
  • 2 sneetjes (oud) brood in kleine blokjes, even gebakken in olijfolie

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingedriënten in de blender of een grote pan of kom.
  • Pureer grof
  • Voeg zout, peper en wijnazijn naar smaak toe.
  • Wanneer je de soep te dik vindt kun je eventueel nog wat water toevoegen (goed mengen)
  • Laat door en door koud worden in de koelkast.
  • Serveer in een glas gegarneerd met basilicum of peterselie en de zelfgemaakte croutons om het af te maken.
  • Smullen op hete dagen!

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?