Gevulde aubergines
Ik (Anna) hou erg van makkelijke recepten met gewone ingrediënten die over het algemeen in de smaak vallen. Dit is er weer zo eentje. Het enige nadeel is dat het uithollen van de aubergines wat tijd en aandacht vragen. Maar ik beloof je: het is zeker de moeite waard! Het recept komt uit het Heden Ik Kookboek van Anne Marie Reuzenaar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 8 el zilvervliesrijst (ongekookt gewicht)
- 2 grote aubergines
- Peper en zout
- Olijfolie
- 2 fijngehakte sjalotjes (of kleine uitjes)
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 200 g tonijn uit blik
- 2 el mayonaise
- ½ -1 tl chillipoeder
- 4 tomaten (eventueel ontveld) in stukjes
- 1 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de aubergine in de lengte door.
- Bestrijk de binnenkant met olie en bestrooi met zout.
- Bak op een ingevette bakplaat zo’n 20-30 minuten in de oven.
- Schep daarna het vruchtvlees uit de aubergines.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalotjes circa 3 minuten.
- Voeg de knoflook, auberginevruchtvlees en wat peper en zout toe en bak nog 2 minuten.
- Doe de uitgelekte tonijn, mayonaise, chillipoeder, tomaat, peterselie en rijst erbij en meng alles door elkaar heen.
- Doe het mengsel in de uitgeholde aubergines en doe deze in een ingevette ovenschaal.
- Laat ze in circa 15 minuten in de oven gaar en warm worden. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.