Gezonde appelflappen
Anna vond het idee voor het recept op de site van healthyfoodiemanon.com maar gaf er haar eigen draai aan.
Ingrediënten voor 2 flappen
- 2 volkorenwraps medium
- 2 zoete appels, bijvoorbeeld Elstar of Jonagold, met schil (zonder klokhuis) in kleine blokjes gesneden
- 2 handjes rozijnen
- kaneel naar smaak
- 1 theelepel bruine suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag
- Meng stukjes appel met de rozijnen, kaneel naar smaak en de bruine suiker
- Bak dit mengsel gedurende ongeveer 5 minuten tot de appelstukjes wat zachter zijn geworden
- Verdeel het mengsel over het midden van de wraps
- Vouw de wraps in een driehoek dicht (zie foto) en zet ze eventueel vast met cocktailprikkers
- Leg de wraps op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Bak gedurende 10 - 15 minuten totdat de flappen lichtbruin en krokant zijn.
Eet smakelijk!
PS voor een leuke andere variant kun je natuurlijk ook noten aan het mengsel toevoegen.
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700, ons contactformulier of via