Groenteomelet
Op donderdag eet ik (Maureen) 3 van de 4 keer alleen en maak ik iets eenvoudigs en altijd vegetarisch. Deze keer geen boodschappen meer gedaan helaas. Kijken in de (koel)kast levert het volgende op: rode ui, een prei, een paprika, rest bloemkool, knoflook, eieren. Wat kun je daarvan maken, een lekkere boerenomelet. Zonder gebruik van pakje of zakje want met een beetje peper, kerrie en zout is het lekker geworden. Meergranenbol erbij en klaar is kees.
Ingrediënten voor 1 omelet
-
1 rode ui, gesnipperd
-
Klein teentje knoflook, geperst
-
1 prei in dunne reepjes gesneden
-
1 paprika (of een paar snackpaprikaatjes) in kleine stukjes
-
Rest bloemkool: in hele kleine roosjes snijden, brokkelen
-
Scheutje olie
-
3 eieren
-
Een scheutje melk
-
Kerrie, peper, zout
-
Alle groenten fijn snijden
-
knoflook persen
-
Eieren loskloppen met de kruiden en scheut melk
-
Olie in de koekenpan en de groenten met knoflook bijna gaar bakken op redelijk hoge temperatuur
-
Eiermengsel erbij doen, temperatuur dimmen en deksel op de pan
-
Eventueel 1x het mengsel omkeren of klap het geheel dubbel
-
Serveer met lekker volkoren/meergranenbrood
