Skip to main content

Hummus

In de kast lagen nog gedroogde kikkererwten. Dus ben ik (Maaike) hiermee aan de slag gegaan. Zelf vind ik het altijd leuk om zelf kikkererwten te koken. Tijden het proces van weken en koken veranderen ze van kleur en grootte en dit vind ik altijd leuk om te zien. Hierna wat lekkers maken van de kikkererwten is dan mooi meegenomen en dit heb ik dan ook gedaan. Dit keer is het hummus geworden. Echter als u nou denkt dat weken en koken duurt mij te lang. Dan is het natuurlijk ook mogelijk om kikkererwten uit blik te gebruiken voor dit recept.

Ingrediënten voor ca. 4 personen

  • Ongeveer 130 gram gedroogde kikkererwten of 1 blik van 400 gram kikkererwten (uitgelekt ongeveer 240 gram)
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding 

  • Bij het gebruik van gedroogde kikkererwten: Laat de kikkererwten 10-12 uur weken in ruim water.
    Spoel de kikkererwten af en doe in een pan met ruim water. Kook de kikkererwten ca. 45 minuten en spoel daarna af.
  • Bij het gebruik van kikkererwten uit blik: Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af.
  • Pers de citroen uit.
  • Ontvel de knoflook en snijd in stukken
  • Doe de kikkererwten, citroensap, knoflook, tahin, komijnpoeder en olijfolie in de blender en pureer tot een gladde hummus.
  • Wanneer de hummus nog niet glad genoeg is, voeg dan geleidelijk een beetje water toe voor een gladde hummus.
  • Voeg als laatst peper en zout toe naar smaak en roer nog even door.
  • De hummus is klaar om te serveren. Bijvoorbeeld op een volkorenbroodje met rauwkost

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?