Skip to main content

Kwarkbrood

In de week tegen ondervoeding een recept dat hierbij past. Dit eiwitrijke kwarkbrood is een mooie variatie op een gewoon sneetje vruchten-notenbrood. Heerlijk met een plakje kaas (voor nog meer eiwit) of misschien gewoon met een beetje boter. Hoewel ik weet dat het juist als je niet fit bent of alleenstaand en minder zelfstandig, lastig is om voor jezelf te koken, laat staan uitgebreid te gaan bakken, is dit wel een vrij makkelijk recept en je kunt het broodje in de koelkast 5 dagen bewaren of zelfs plakjes invriezen om alle dagen 1 plakje te nemen. Dit recept is voor veel doelgroepen inzetbaar: Ik vond het op de site met recepten voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan, want ook die moeten goed letten op de hoeveelheid eiwit in de voeding. En daarnaast is het ook prima in te zetten voor sporters! 1 plakje brood bevat ongeveer 6 gram eiwit (een gewoon sneetje brood 3 gram)

Ingrediënten kwarkbrood

  • 300 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • 100 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 100 gram gedroogde vruchten (ik gebruikte cranberry's)
  • 100 gram ongebrande noten (ik gebruikte pistachenoten)

 

Bereiding kwarkbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes en maak eventueel de noten wat kleiner
  • Klop de eieren los met de kwark
  • Meng in een andere kom volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder en vanillepoeder door elkaar
  • Meng het eiermengsel door de droge bestanddelen en roer alles goed door totdat er geen droge stof meer te zien is
  • Voeg de gedroogde vruchten en noten toe aan het beslag
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm
  • Bak het broodje in het midden van de oven gedurende 35 - 40 minuten, totdat deze mooi goudbruin is
  • Controleer of hij gaar is met een saté-prikker

Eet smakelijk!

Tip: Het broodje is 3 dagen houdbaar buiten de koelkast en 5 dagen in de koelkast. Maar als je het broodje, nadat het afgekoeld is, in plakjes snijdt en invriest, is het nog langer te bewaren. Verpak de plakjes dan per stuk, zodat je er makkelijk een portie uit kunt halen.

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?