Libanese Tabouleh
Dit recept is erg snel en makkelijk te maken. Met hoge temperaturen en zomers weer eet ik (Evie) zelf minder graag warm avondeten en deze maaltijd is een perfecte koude vervanger. Binnen 20 minuutjes heb je een frisse, maar toch voedzame hap. Ik had, voor dat ik dit recept ging maken, geen idee wat ‘halloumi’ was, maar het heeft mij positief verrast, dus ik raad zeker aan om dit een keer te proberen als je het niet kent. Even om kort uit te leggen: Halloumi is een kaas die wordt gemaakt van geiten-, koeien- en schapenmelk. De kaas heeft een zoute smaak en wat erg bijzonder is, de kaas smelt niet als je hem bakt. Ik zou dit recept zeker een keer uitproberen met deze warme dagen!
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gram bulgur
- 3 bosuien
- 20 gram platte peterselie
- 250 gram trostomaten
- 60 gram kikkererwten
- 1 citroen
- 5 eetlepels olie
- 1 eetlepel baharatspecerijen of gemalen komijn
- 50 gram granaatappelpitjes (bakje)
- 1/2 pakje halloumi
Bereiding
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes
- Spoel de kikkererwten af.
- Maak de bulgur los in een ruime kom.
- Snijd de bosui en de peterselie fijn en voeg toe aan de bulgur.
- Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe aan de salade en meng het citroensap en de 4 eetlepels olie erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en de baharat specerijen.
- Verdeel de tabouleh over 2 diepe borden en strooi de granaatappelpitjes erover.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de plakjes halloumi aan beide kanten met een dun laagje olie.
- Gril de kaas aan beide kanten goudbruin en krokant. Verdeel dit over de borden.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.