Maaltijdsalade met geitenkaas en oertarwe
Ingrediënten voor 1 persoon
- 50 gram oertarwe (ongekookt)
- 1 zakje veldsla
- 1 rood uitje
- 1 zoete puntpaprika
- 1/2 komkommer
- 75 gram diepvriessojaboontjes (veel voordeliger en makkelijker dan de verse)
- 3-4 plakjes zachte geitenkaas
- een klein handje pecannoten, in stukjes gebroken
- een klein handje cranberries
- lekkere olijfolie (voor de dressing)
- granaatappelmelasse
- peper
Bereiding
- Breng water aan de kook en kook hierin de oertarwe volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat nadat het gaar is snel een beetje afkoelen op een bord
- Doe de veldsla in een kom
- snipper het rode uitje heel fijn en voeg toe aan de veldsla
- snijd de puntpaprika en de komkommer in blokjes en voeg toe aan de veldsla
- overgiet de sojaboontjes met kokend water en laat ze even in het water staan voordat je het water weer weggiet. Doe de sojaboontjes ook in de kom
- Meng de groenten door elkaar en leg het op een bord
- Verdeel de oertarwe over de salade
- verkruimel de geitenkaas hierover
- bestrooi met stukjes pecannoot en cranberrie
- besprenkel met olijfolie en granaatappelmelasse
- maak op smaak met versgemalen peper
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via