Skip to main content

Maaltijdsalade met geitenkaas en oertarwe

Nu mijn partner doordeweeks niet thuis is omdat hij weer naar school gaat, moet ik (Martine) regelmatig voor mijzelf alleen koken. En hoewel ik koken ontzettend leuk vind, is koken voor 1 persoon nog best een uitdaging: de verpakkingen zijn te groot, dus ik heb vaak restjes in de koelkast liggen. Daarnaast vind ik het gewoon niet zo leuk als voor iemand anders koken. Dus ik moet eerlijk toegeven dat ik me er regelmatig wat makkelijker maar wel zo gezond mogelijk van af maak. Op dit moment kan dat nog lekker met maaltijdsalades waarvoor ik dan heel fijn restjes van vorige maaltijden kan gebruiken. Een maaltijdsalade bestaat voor mij altijd in ieder geval uit veel groente, een koolhydraatcomponent zoals in dit geval oertarwe, een eiwitcomponent, hier geitenkaas, pecannoten en sojaboontjes en vaak nog iets van fruit en natuurlijk een lekkere dressing. Deze maaltijdsalade met geitenkaas is het zeker waard om nog eens te maken!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 50 gram oertarwe (ongekookt)
  • 1 zakje veldsla
  • 1 rood uitje
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/2 komkommer
  • 75 gram diepvriessojaboontjes (veel voordeliger en makkelijker dan de verse)
  • 3-4 plakjes zachte geitenkaas
  • een klein handje pecannoten, in stukjes gebroken
  • een klein handje cranberries
  • lekkere olijfolie (voor de dressing)
  • granaatappelmelasse
  • peper

 

Bereiding

  • Breng water aan de kook en kook hierin de oertarwe volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat nadat het gaar is snel een beetje afkoelen op een bord
  • Doe de veldsla in een kom
  • snipper het rode uitje heel fijn en voeg toe aan de veldsla
  • snijd de puntpaprika en de komkommer in blokjes en voeg toe aan de veldsla
  • overgiet de sojaboontjes met kokend water en laat ze even in het water staan voordat je het water weer weggiet. Doe de sojaboontjes ook in de kom
  • Meng de groenten door elkaar en leg het op een bord
  • Verdeel de oertarwe over de salade
  • verkruimel de geitenkaas hierover
  • bestrooi met stukjes pecannoot en cranberrie
  • besprenkel met olijfolie en granaatappelmelasse
  • maak op smaak met versgemalen peper

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?