Skip to main content

Minestronesoep

Dit recept is gevonden in de Seniorenkrant die huis-aan-huis wordt verspreid, als je tenminste een Ja-sticker op je brievenbus hebt. In het recept allemaal gezonde ingrediënten voor een dagje vegetarisch. De hoeveelheden zijn volgens het recept voor 4 personen, maar eenmaal bereid is het toch een stuk meer geworden. Mooi voor een portie in de diepvries of de volgende dag!
Lekker met een stokbroodje (kruiden)boter.

Ingrediënten 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder (1,5 blokje)
  • 1 eetlepel rode (of groene) pesto
  • 50 gram kleine pastavormpjes (zoals mini-penne of farfalle)
  • 400 gram gemengde peulvruchten (1 blik, uitgelekt en afgespoeld)
  • 200 gram groene groenten (diepvries bv) zoals doperwten en sperziebonen
  • Verse platte peterselie

 

Bereidingswijze 

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui zachtjes op een laag vuur
  • Schenk de tomaten en 4 blikjes water erbij (wil je dikkere soep, dan 1 blikje water minder toevoegen)
  • Bestrooi met de bouillonpoeder en roer de pesto erdoor
  • Breng de soep aan de kook en voeg de pasta toe, kook zachtjes 10 minuten
  • Voeg daarna de bonen en groenten toe , breng weer aan de kook en laat 10 minuten sudderen
  • Breng de soep op smaak met peper en eventueel wat zout
  • Serveer eventueel met een lepeltje pesto en de peterselie
Eet smakelijk!
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?