Mugcake
Heb je geen magnetron dan lukt het ook in de oven: 175 graden – 25 minuten.
En als je wat abrikozencompote over hebt kun je die gebruiken voor de Frangipane-cake die Mariska maakte
Ingrediënten voor 1 portie mugcake abrikoos
- 4 eetlepels abrikozencompote
- 1 ei
- 3 eetlepels havermout of volkorenmeel
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel bakpoeder
Ingrediënten voor 1 portie mugcake chocolade
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels havermout of volkorenmeel
- 1 eetlepel cacao
- 1/4 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of blend met de staafmixer (of prak en meng alles gewoon heel goed door elkaar)
- Vet een mok in met olie of boter
- Giet het beslag in de mok en zet de mok in de magnetron
- verhit gedurende 2-3 minuten op 750 Watt.
- Check of de mugcake gaar is met een satéprikker
- Eet de mugcake zo uit de mok of keer hem op een schoteltje
- Een leuke variatie is appelcompote in plaats van abrikozencompote en wat rozijnen en stukjes appel erdoor
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via