Ontbijtmuffins
Ik ben gek op muffins, in alle vormen. De zoete soorten, die je bij uitzondering eens als een tussendoortje neemt, de hartige soorten (die ik later nog eens zal delen) en op ontbijtmuffins. Deze hier, met pindakaas, havermout, amandelmeel en cranberries, bevatten per portie 13 gram eiwit! Wanneer je die na je ochtendtraining combineert met een lekkere kop koffie verkeerd of chai latte, dan heb zomaar 20 gram eiwit binnen.... een mooie en lekkere manier om te herstellen! (en ook als een gewoon ontbijtje voor de niet-sporter zijn ze gewoon heel lekker ;-) Het recept heb ik samengesteld aan de hand van allerlei ideetjes die ik op internet tegenkwam.
Ingrediënten voor 4 muffins (ik gebruik iets grotere muffinvormpjes)
- 1 ei
- 65 gram pindakaas
- 1 rijpe banaan
- 100 ml melk
- 10 gram honing
- 55 gram havervlokken
- 55 gram amandelmeel
- 1 eetlepel kaneel
- 4 gram bakpoeder
- 40 gram cranberries
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet 4 muffinvormpjes in met olie
- Klop het ei los
- Roer de geprakte banaan, de melk, de honing en de pindakaas er door
- Spatel havervlokken, amandelmeel, kaneel en bakpoeder erdoor heen
- Voeg de cranberries toe
- Vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag
- Bak gedurende ca. 25 – 30 minuten
- Laat ze even iets afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt