
Dit recept op de site van Project Gezond viel mij (Mariska) op door de niet alledaagse ingrediënten. Orzo, Cavolo nero en Ricotta.
Orzo is een gedoogde pasta die lijkt op de vorm van een rijstkorrel.
Cavolo nero betekent zwarte kool. Het is een Italiaanse wintergroente die goed verkrijgbaar is van september tot en met november. De kool lijkt qua uiterlijk op boerenkool, maar qua bereiding meer op spinazie.
Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas. Eigenlijk een restproduct wat ontstaat bij het maken van andere kazen. Het heeft met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta bevat weinig zout en vet (minder dan bijvoorbeeld creme fraiche).
En voor mij zeker niet onbelangrijk, door de korte bereidingstijd van slechts 20 - 30 minuten. Ideaal na een lange werkdag.
Ingrediënten voor 2 personen
- 130 gr orzo (ik gebruikte 150 gram, mijn jong volwassen dochter lust wel wat)
- 1 teentje knoflook
- 400 gr Italiaanse roerbakgroente met cavolo nero (gekocht bij AH, ik voegde nog wat extra courgette in plakjes toe)
- 50 gr rode pesto arrabbiaca van AH Exellent (beetje pittig)
- 50 gr ricotta
- 150 gr gerookte zalm
- citroensap
Bereidingswijze
- Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd de gerookte zalm in snippers.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook kort aan.
- Voeg de roerbakgroente toe en bak op hoog vuur. Maak op smaak met peper.
- Roer de rode pesto en ricotta door elkaar en meng goed door de orzo.
- Voeg de zalm in de laatste minuut toe en warm mee.
- Roer de orzo door de groenten, voeg naar smaak wat citroensap toe en het gerecht is klaar om te serveren.