
Pasen is niet compleet zonder eitjes. Dit recept, voor zoetzure eitjes kwam ik tegen op een Zweedse site en vervolgens ook op allerlei andere plekken. Ik heb de bietenvariant gemaakt, vooral vanwege de prachtige kleur, maar er zijn nog allerlei andere opties mogelijk met verschillende kruiden, zoek maar eens op pickled eggs op internet. Maak ze vrijdag of zaterdag en je hebt een verrassend eitje voor Pasen!
Ingrediënten voor 6-8 eitjes
- 6-8 eieren
- 1 rode biet
- 5 dl water
- 2 dl poedersuiker
- 1 dl azijn
- 1 theelepel zout
- eventueel verse bieslook en mayonaise voor de garnering
Bereidingswijze:
- Schil en rasp de bieten (ik heb ze niet geraspt maar met mijn keukenmachine met messen heel fijn gedraaid)
- Kook water, poedersuiker, azijn, zout en rode biet in een pan en laat 30 minuten sudderen.
- Laat volledig afkoelen.
- Kook de eieren 6-7 min.
- Spoel de eieren onder koud water en laat ze afkoelen.
- Pel de eieren, doe in een glazen pot en giet het bietenmengsel door een zeef over de eieren.
- Laat zeker een nacht in de koelkast staan, zodat de kleur mooi kan intrekken.
- Snijd in helften en versier met mayonaise en bieslook. (of maak er gevulde eitjes van)
Eet smakelijk!
Tip: andere recepten voor ingemaakte eitjes vind je op deze engelstalige site: https://www.simplyrecipes.com/recipes/pickled_eggs/
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via