Skip to main content

Pilav-rijst

Deze keer dook ik (Maureen) mijn kast in en al snuffelend in het boek ‘Zin in lekker eten’ (Diabetes fonds) kwam ik dit recept tegen. Een keer iets met kalkoen in plaats van altijd weer die kipfilet. Lekker veel groenten erin, deels al in huis (ui en winterwortel) dus niet veel boodschappen te doen. Dat is ook wat waard. Ook geen ellenlange waslijst aan ingrediënten of bijzondere kruiden die je net niet in huis hebt, fijn. Het recept in het boek is voor 6 personen, dit heb ik vertaald naar de hoeveelheid voor 4 personen.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd, teentje knoflook naar wens
  • 400 g snijbonen, in stukjes
  • 1 winterwortel, in stukken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 g zilvervliesrijst (ongekookt)
  • ½ kippenbouillonblokje, 500 ml water
  • 1 sinaasappel, in stukjes
  • 200 g gare kalkoen, in stukjes (kip kan natuurlijk ook)
  • 1 tl versgemalen peper, evt zout naar smaak
  • 4 lente/bosuitjes, gehakt

Bereiding 

  • Fruit de ui en eventueel de knoflook in de olijfolie
  • Voeg snijbonen, wortel en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee
  • Doe de rijst, bouillonblokje en water erbij, breng aan de kook
  • Deksel erop en laat dit 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is
  • Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in zit
  • Meng sinaasappel en kalkoen door het mengsel en warm alles goed door
  • Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  • Schep de pilav op de borden en bestrooi met de lente-uitjes

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?