Skip to main content

Pompoensalade met gorgonzola

De laatste dag van de week zonder vlees. We hopen vooral dat deze week inspiratie heeft gegeven om eens wat vaker of misschien helemaal vlees te vervangen door plantaardige producten. Voor deze zondag een mooie salade die Anna klaarmaakte. Je kunt hem in zetten als voor- of bijgerecht maar ook heel goed als een leuke lunchvariant.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram pompoen
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 60 gram walnoten
  • 2 peren
  • 80 gram rucola
  • 3 takjes tijm
  • 150 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden)
  • Schil en snijd een pompoen in blokjes
  • Meng de stukken pompoen in een ovenschaal met wat zout, peper en 3 eetlepels olijfolie
  • Rooster de pompoen in 35 minuten gaar en lichtbruin (af en toe omscheppen)
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan (houd goed in de gaten dat ze niet verbranden)
  • Snijd de peren in stukjes
  • Meng rucola luchtig met pompoen, peer, walnoten, blaadjes tijm en kaas
  • Besprenkel de salade met 3 eetlepels olijfolie en balsamico azijn.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?