Skip to main content

Quinoa Pilav

In de nieuwsbrief ‘Vegetarische favorieten’ van het Voedingscentrum kom ik (Maureen) af en toe een gerecht tegen die ik wil maken voor een dagje geen vlees. In de ingrediënten zit o.a. quinoa, een voedingsmiddel waar op 13 april een Instapost over is geweest en hier is het beloofde recept. Weer een recept met weinig benodigdheden en verrassend snel klaar. Daar hou ik van!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 2 lepels olie
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150-200 g quinoa
  • ¼ groentebouillontablet (met minder zout)
  • 4 eieren

Bereiding

  • Snijd de ui in snippers, de prei in dunne ringen en de courgette in kleine blokjes
  • Fruit de ui in de olie met de kerrie en gemberpoeder tot het glazig ziet
  • Roer de quinoa erbij tot alle korrels glanzen
  • Voeg de prei, courgette en het stukje bouillontablet erbij en schenk er 300-400 ml water bij
  • Breng aan de kook en laat met deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden
  • Kook ondertussen de eieren hard, snijd ze in parten en verdeel over het gerecht

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?