Skip to main content

Rode kool

Wat is er lekkerder dan de geur van kaneel en kruidnagels op een koude winterdag? Maak gelijk een grote pan met rode kool dan kun je porties invriezen.

Ingrediënten 

  • 1 rode kool (circa 1.6 kg)
  • 2 grote uien
  • 3 appels
  • Olie
  • 150-200 ml sinaasappelsap
  • 1-2 eetlepels kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 4-6 laurierblaadjes
  • 100 gram rozijnen

Bereidingswijze 

  • Snijd de rode kool fijn.
  • Snijd meteen de uien en de appels
  • Verhit de olie in een grote pan
  • Bak de uien en de appels zacht voor circa 4 minuten
  • Voeg de rode kool, sinaasappelsap, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe.
  • Laat alles met de deksel op de pan op laag vuur ruim 30 minuten stoven. Schep tijdens het stoven een paar keer om
  • Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?